Güneydoğulunun parası gıdaya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğulunun parası gıdaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 13:19

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre toplam tüketim harcamasının yüzde 23,5’i İstanbul’da oturan hanehalkları tarafından yapıldı. Ege yüzde 15’lik oranla ikinci sırada yer aldı, onu yüzde 11,9 oranı ile Akdeniz izledi. Harcamaların sadece yüzde 1,8’i Kuzeydoğu Anadolu'daki hanehalkları tarafından gerçekleştirildi. Gıda harcaması hanehalkı bütçesi içinde oransal olarak en çok Güneydoğu Anadolu'da yapıldı.

Haberin Devamı

Harcama gruplarının bölge içindeki dağılımına bakıldığında hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içecekler harcaması payının en yüksek olduğu bölge yüzde 27 ile Güneydoğu Anadolu iken, en düşük olan bölge yüzde 16,3 oranıyla İstanbul oldu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge, yüzde 29,3 oranıyla İstanbul oldu. Oran Kuzeydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu'da yüzde 22,6 seviyesinde gerçekleşti.

ULAŞTIRMA HARCAMALARINDA AKDENİZ BİRİNCİ

Ulaştırma harcamalarına yüzde 19,6 oranıyla en yüksek payı ayıran bölge Akdeniz iken, en düşük payı ayıran bölge yüzde 13,2 ile Güneydoğu Anadolu oldu. Eğitim harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 3 oranıyla İstanbul iken, en düşük payı ayıran bölge ise yüzde 1,3 ile Batı Marmara oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!