TFF'nin devrimi futbolu böldü: Bu karar uygulanamaz

Güncelleme Tarihi:

TFFnin devrimi futbolu böldü: Bu karar uygulanamaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 10:00

TFF'nin, herhangi bir küfür, hakaret ya da tehdit durumunda hakemlere maç tatil etme yetkisi vermesi futbol camiasını ikiye böldü. Galatasaray ve Beşiktaş destek verirken, bazı kulüpler ve eski hakemler şiddetle karşı çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hakemlere, herhangi bir küfür, tehdit ya da hakaret durumunda maçı tatil etme yetkisi vermesi futbol camiasında büyük tartışmalara yol açtı. Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin yöneticileri bu karara destek verirken, bazı kulüp başkanları ve eksi hakemler şiddetle karşı çıktı. Görüşler şöyle:

Fikret ORMAN

OLUMLU OLMUŞ

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman konu ile ilgili olarak “Olumlu olmuş, Hayırlı olur” dedi. 2. Başkan Ahmet Nur Çebi ise “TFF’yi destekliyorum. Hakemler gördüklerini adaletle uygulayacaktır” dedi.

DUYGUN YARSUVAT

DÜZENİN DEĞİŞMESİ LAZIM

G.SARAY Başkanı Duygun Yarsuvat, TFF’nin yeni düzenlemesi ile ilgili “Düzenin kesinlikle değişmesi lazım. Herkesin medeni ölçülerde davranması gerekli. Hakem de insan hata yapabilir” dedi.

Haberin Devamı


RECEP BÖLÜKBAŞI (Bursaspor Başkanı)

PAT DİYE KARAR ALINDI

Konu Kulüpler Birliği’nde konuşuldu ama TFF ‘pat’ diye karar aldı. Bugüne kadar kaç hakem odası basılmış? Burada tartışılan bir Aziz Yıldırım var. Hakemin kafası bozulup maçı iptal ederse ne olacak? Bu saltanat verilirse kötü sonuçlar doğabilir.

ALİ DÜRÜST (Sportif AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi)

YAPILMAMASI GEREKEN BİR OLAY YASAKLANDI
Zaten yapılmaması gereken bir olayı yasaklamışlar. Keşke bu müdahaleye sebep olacak olaylar yaşanmasa.

Hakem camiası kaygılı:

BU KARAR UYGULANAMAZ

TFF’nin hakem odası baskınlarında hakemlere maçı tatil etme yetkisi tanımasına eski hakemler destek vermedi. Özellikle uygulamadaki belirsizlikler, hakem hocaları tarafından eleştiriliyor...


Mustafa ÇULCU:

NUR TOPU GİBİ SORUNUMUZ OLDU

Kaosu önlemek istiyorsanız talimatın kesin bilgiler içermesi lazım. Net olmazsa eyyamlar başlar. Hakeme tatil etme yetkisi veriyorsunuz ama nedir bu yetkiler, belli değil. Bunun içeriği açıklanmalı. Uygulama bu hafta başlıyor ancak hakemler de kriterleri bilmiyorlar. Hakemler için basın toplantısı ise eskiden de denendi, olmadı. Tartışılan hakemi basının karşısına çıkaracaksanız tamam, aksi halde bunun anlamı yok.


Bünyamin GEZER:
YA TAHKİM HAKEME İNANMAZSA?

Bu değişiklik yapıldı ama öncesinde hakemlere seminer verildi mi? Tatil yetkisi kullanırken standart nasıl yakalanacak? Daha ‘f... off’ küfür mü, değil mi karar veremezken bir yöneticinin sözü küfür mü, değil mi nasıl karar verilecek? Diyelim hakem yönetici küfretti diye maçı tatil etti. Peki bu yönetici Tahkim’deki savunmasında küfür etmediğini söylerse, ne yapacaksınız? Hakem basın toplantısı ise eskisinden kötü sonuçlar doğurabilir.

Haberin Devamı

Cem PAPİLA:
GÖZ KORKUTMAK İSTİYORLAR

Hakeme fiziki müdahale olursa tatil kararı doğru olur. Diğer türlüsünde belirsizlik var. TFF işi abartıyor. Sanki her hafta soyunma odası basılıyor... Bir çok yönetici hakemle sınırları ihlal etmeden sohbet ediyor. Bu kararın uygulamada yer bulacağını düşünmüyorum. Birilerinin gözünü korkutmak istiyorlar. Hakem basın toplantısı ise tam facia. Hakemlerin çoğu kendini ifadede zorlanıyor. Ayrıca medya o hakemi parçalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!