Bakanın Patriot ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Bakanın Patriot ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 09:44

İç karışıklığın devam ettiği Suriye'den gelebilecek tehlikelere karşı NATO kararıyla iki yıl önce Gazi Kışlası'na konuşlandırılan Alman Patriot birliğini ziyaret eden Almanya Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Peter Schelzig, incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman askeri birliğini ziyaret için dün gece Ankara’dan Kahramanmaraş'a gelen General Schelzig, konakladığı otelden beraberindeki 10 kişilik askeri heyetle Gazi Kışlası'na geçti. Polis eskortu eşliğinde geldiği kışlada Alman Komutan Kurmay Albay Thorsten Lig tarafından karşılanan Schelzig, Patriot bataryalarının kurulu olduğu alanda incelemelerde bulunacak.

'SURİYE’DE YAŞANAN GELİŞMELERİN ÇOK KARIŞIK'
Basına kapalı gerçekleştirilecek ziyaret öncesi otel çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Alman General Schelzig, Suriye’deki gelişmelerin çok karışık olduğunu söyledi. Kahramanmaraş ziyareti öncesi Ankara’da Genelkurmay Başkanlığını ziyaret ettiğini söyleyen Schelzig, Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Schelzıg, gazetecilerin ziyaret sebebini sorması üzerine şu açıklamada bulundu: “Kahramanmaraş’taki patriot birliğini ziyaret için geldim. Suriye’deki gelişmeler çok karışık olduğu için bunun burada anlatmak biraz zor. Burada önemli olan müttefikimiz Türkiye ile birlikte durumların düzelmesi için birlikte çalışmak. Ankara’dan geliyorum. Genelkurmay Başkanlığında General Güler'le görüştüm. Konuyu yakından takip ediyoruz. Kahramanmaraş halkına bizi samimi karşıladıkları için teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!