Kamera skandalının sorumlusu bulut

Güncelleme Tarihi:

Kamera skandalının sorumlusu bulut
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 09:38

Rusya merkezli bir internet sitesinin, aralarında Türkiye’nin de olduğu 250’nin üzerinde ülkeden on binlerce kamera sistemini canlı olarak yayınlaması skandalının arkasından yine bulut (cloud) servisleri çıktı. Bulut teknolojisinden ünlü model Kate Upton'ın da ağzı yanmıştı. Upton'ın çıplak pozları internete düşmüştü.

Haberin Devamı

Kamera skandalının sorumlusu bulut
Skandalda adı geçen ‘Foscam’ markalı kameraların Türkiye ithalatçısı Ege Dijital Teknoloji şirketinin sahibi İlker Ergen, sorunun bulut servislerinden kaynaklanabileceğini ifade etti. Ergen, “2011 yılından bu yana Türkiye’de yaklaşık 4 bin adet kamera satışı gerçekleştirdik. Hacklenme olayının en büyük sebebi bulutta yedekleme servisleri olabilir. Bu servislerin şifreleri kırıldığında zaten kameraların canlı görüntü hesaplarına da ulaşılabiliyor. Normal şartlarda kameraların canlı yayınlarına ulaşılması çok zor” şeklinde konuştu.

Kamera skandalının sorumlusu bulut
RUS İNTERNET SİTESİ TÜRKİYE’Yİ GÖZETLİYOR

YAYIN KESİLDİ

Haberin Devamı

Site’de Türkiye’den 170 kameranın canlı görüntülerini paylaşıyor. Bu kameralardaysa evlerin odaları, çalışma ofisleri, kuyumcular, cep telefoncuları, bebek odaları, hastaneler ve devlet daireleri yer alıyor. Sitede ABD’den 4 bin 591 kameranın yayını yapılırken, Fransa’dan 1576, İngiltere’den ise 584 kameranın görüntüleri paylaşılıyor. BBC’nin konuyu haber yapmasından sonra siteye erişim devam ediyor. Ancak söz konusu güvenli kameraları izlenmeye başlandığında hiçbir görüntü gelmiyor. Bu da konuyla ilgili şirketlerin güvenlik önlemi aldığını gösteriyor.

Kamera skandalının sorumlusu bulut
BİLE BİLE SKANDAL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!