Barzani: Referandumdan dönüş yok

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Referandumdan dönüş yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 01:04

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani, Erbil’de FRANCE 24’ten Marc Perelman’a verdiği röportajta bağımsızlık referandumu yapmakta kararlı olduklarını yineledi.

Haberin Devamı

Kürt milletinin kendi kadarını tayin etme hakkına sahip olduğunu belirten Barzani, “Süreç devam ediyor. Belki takvim biraz gecikebilir ama asla bu hakkımızdan geri dönmeyeceğiz. Kürt halkı çok yakın zamanda kendi kaderi tayin edebilecek” dedi.

Röportajda Suriye ve Irak’ta ilerlemeye çalışan Irak Şam İslam Devleti’ne karşı savaşta ABD liderliğindeki koalisyondan istedikleri silah ihtiyacının tamamen karşılanmadığını söyleyen Barzani, “Fransa ve diğer koalisyon ülkelerine teşekkür etmek istiyoruz. Fakat bununla birlikte ihtiyacımız olan yardımın tam olarak karşılanmadığını söylemeliyim. Özellikle ağır silahlara ihtiyacımız var. Örneğin, zırhlı araç taşıyıcı ve helikoptere ihtiyacımız var. Bu tip silahları şu ana kadar alamadık... IŞİD’e karşı mücadele yeni bir savaş, yeni bir taktik, yeni bir ideolojik savaş. IŞİD, barbar ve gaddar bir terör örgütü, bunlar bizim savaştığımız Saddam rejiminden bile daha gaddar’’ dedi.
Barzani, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’deki Kürt güçleri ve IŞİD arasındaki çatışmalarla ilgili soru üzerine ise IŞİD’in bu bölgede zayıfladığını ancak tamamen hareket kabiliyetini kaybetmediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!