Kaçırılan uzman çavuş serbest

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan uzman çavuş serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 21:33

ÇÖZÜM sürecinin geleceğinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından “kamu güvenliği” şartına bağlandığı bir aşamada önceki gün Şırnak’ta bir uzman çavuşun kaçırıldığı haberi geldi.

Haberin Devamı

Şırnak’taki komando birliğinde görev yapan uzman çavuş Emre Kurnaz’ın, özel otomobiliyle Elazığ’dan Şırnak’a giderken kente girişe kısa bir mesafe kala PKK’lılar tarafından kaçırıldığı öğrenildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan askeri birlikler, uzman çavuşun bulunması amacıyla operasyon başlattı. Uzman çavuşun dün saat 20.00’da serbest bırakıldığı kaydedildi.

AİLESİNİN YANINDA SALDIRI

Genelkurmay’ın yaptığı bir açıklamada ise önceki gün uzman çavuşun aracına yapılan saldırı hakkında bilgi verildi. Buna göre yüzleri maskeli dört-beş kişilik bir grup, saat 18.15 sıralarında Şırnak il merkezi Cizre Caddesi üzerinde bir Uzman Çavuşa ait özel aracın yolunu kesti, araçta ailesi ve çocukları bulunmasına rağmen taş ve molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Olayda, araca atılan molotof kokteylinin yanmadığı, ancak atılan taşların isabet etmesi sonucu maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.
Açıklamada yer almayan bir başka saldırının da yine aynı birlikte görevli bir uzman çavuşa yönelik yapıldığı bildirildi. Aracının içindeyken Cizre’de taşlı saldırıya uğrayan uzman çavuş ve yanında bulunan eşinin polis noktasına sığındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!