‘Teletokat’a karşı son çare hutbe

Güncelleme Tarihi:

‘Teletokat’a karşı son çare hutbe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 21:18

Profesörlerin bile binlerce lira kaptırdığı ‘telefon dolandırıcıları’na karşı hiçbir önlem işe yaramayınca, emniyet birimleri son çare için harekete geçti: Diyanet desteğiyle, hutbeli uyarı!

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin birçok ilinde profesör, işadamı, eğitimci, polis ve asker de dahil belki binlerce kurbanın telefonda ‘terör örgütü bağlantısı’ ile korkutulup dolandırılması, yeni önlemleri beraberinde getirdi. Polisin tüm çalışmalarına, başta cep mesajı olmak üzere tüm uyarılarına rağmen vatandaşların dolandırıcılara para kaptırmasının önüne geçilemeyince, emniyet birimleri, son çare olarak cuma hutbesinde vatandaşların uyarılması için harekete geçti.

İLK ÖNCE ANKARA’DA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, vatandaşların dolandırıcılara karşı camilerde de uyarılması için valiliğe başvurdu. Emniyetin gönderdiği yazı, Vali Yardımcısı imzasıyla İl Müftülüğü’ne iletildi. İlk olarak Ankara’daki camilerde yapılacak uyarı, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Türkiye’deki diğer camilerde de okutulacak.

İŞTE O HUTBE

Haberin Devamı

Ankara Müftülüğü’ne iletilen metinde özetle şu uyarı yer alıyor: “Sizi telefon ile arayarak kendisini polis, savcı olarak tanıttıktan sonra, yapacakları operasyon ya da incelemek ve geri verilmek üzere sizden para, altın, mücevher gibi maddi destek isteyen kişilere, görüşme esnasında sürekli telsiz sesi dinleten kişilere inanmayın. Hiçbir zaman polis telefon ile operasyon yapmaz, kimse de incelemek veya suçluyu yakalamak için para, altın ve mücevher gibi değerli eşyalar talep etmez. Böyle bir durumla karşılaşırsanız korkmadan telefonu kapatın ve 155 polis imdat hattını arayıp yardım isteyin veya en yakın polis merkezine gidin. Yakınlarınızı bu konularla ilgili uyarın.”

ANKARA’DA 5 MİLYON TL’LİK 70 VAKA ENGELLENDİ

Ankara Emniyeti, son bir ayda 70 dolandırıcılık olayını engelledi. Banka ve PTT görevlilerinin de uyarmasıyla engellenen 70 olayda, toplamda 5 milyon 190 bin lira, dolandırcıların eline geçmeden kurtarıldı. Bu süreçte 20 şüpheli yakalandı, 11’i tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!