Önce mahkumlar sonra heyet gidecek

Güncelleme Tarihi:

Önce mahkumlar sonra heyet gidecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 19:31

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’nin İmralı Heyeti’nde yer alan Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken’e “Heyetin en kısa sürede İmralı’ya gideceği, heyetin gidişi öncesinde de Abdullah Öcalan’a ‘asistanlık’ yapacak yeni mahkumların adaya sevklerinin tamamlanmasının planlandığı” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

ÖNDER KATILMADI

Adalet Bakanı Bozdağ ile HDP heyetinin TBMM’deki buluşması yaklaşık 75 dakika sürdü. Görüşmeye HDP İmralı Heyeti’nin diğer üyesi Sırrı Süreyya Önder katılmadı. Bakan Bozdağ görüşmede, HDP kanadının sıklıkla gündeme getirdiği “Hasta mahkumların infazlarının ertelenmesi” talebinin de yapılacak, yeni düzenlemeyle karşılanacağını açıkladı.

HASTA MAHKUMLAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Görüşmeye ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdağ, “Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlarla ilgili bakanlık olarak bizim hazırlığımız var. Grup başkanvekillerinin bu konuyla ilgili yaşanan sorunları dile getiren değerlendirmeleri oldu. Zaten bizim bu konuda bir çalışmamız vardı, ben de kendileriyle onu paylaştım” dedi.

TALEPLERİNİ İLETTİLER

HDP heyeti ile gerçekleştirilen görüşmede İmralı’yla ziyaretin gündeme gelip gelmediği, bir planlamanın olup olmadığı sorusuna ise Bozdağ, “Bu konuda da taleplerini ilettiler” karşılığını verdi.

ADAYA GİDİŞTE ENGEL YOK

Görüşme sonrasında, Baluken ile basına bilgi veren Buldan ise, “Sayın Bakan Bozdağ’ın ifade ettigi, adaya gidişle ilgili bir engelin olmadığı ve en kısa zamanda bir tarih verileceğini söyledi. Hasta tutsaklarla ile ilgili önemli çalışmalarının olduğunu ve yasal düzenlemelerin ardından hasta tutukluların tahliyesi için yasa çıkacağını ifade etti” diye konuştu.

ÖCALAN’A YARDIMCI OLACAKLAR

“Sekretarya için bir görüşme oldu mu?” sorusuna ise Buldan, “5 mahkum Sayın Öcalan’a sekreterlik de yapacak. Bu arkadaşlar her konuda Sayın Öcalan’a yardımcı olacak. İsimler daha önce verilmişti. Onların olup olmayacağı yönünde bir bilgimiz yok. Biz bu hafta sonu İmralı’ya gitmeyi bekliyoruz. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, kendisi bize geri döneceğini bildirdi” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!