Şenol Güneş, Volkan Demirel'i topa tuttu

Güncelleme Tarihi:

Şenol Güneş, Volkan Demireli topa tuttu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 18:06

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye-Kazakistan maçı öncesi taraftarların küfürlerine dayanamayarak sahayı terk eden Volkan Demirel'i topa tuttu: "Volkan Demirel küfür nedeniyle sahaya çıkmadı. Peki diğer maçlarda da aynı tepkiye maruz kalırsa ne yapacak? Yine sahayı mı terk edecek?"

Haberin Devamı

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, pazar günü oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesi sarı lacivertli ekibin kalecisi Volkan Demirel'i eleştiri yağmuruna tuttu. Türkiye-Kazakistan A milli maçı öncesi taraftarların küfürlerini gerekçe göstererek sahayı terk eden Volkan'ın yanlış yaptığını savunan Güneş, Türk futbolunun gündemindeki diğer konuları da değerlendirdi. Lig TV'ye röportaj veren Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle:

- Futbol keyif vermez ise kimse tribünlere gelmez. Gerekirse insanların ayağına gidip, onların tribünlere dönmelerini sağlamamız lazım.

- Bence herkes futboldaki rahatsızlıkların farkında ama kimse çözüm için adım atmıyor.

- Kulüpleri başkanlar değil patronluk zihniyeti yönetiyor. Kulüpleri kendi şirketleri gibi yönetseler bu tür yanlışları yapmazlar.

Haberin Devamı

"ORTAK DEĞERLERİMİZİ KAYBETTİK"

- Maalesef her yönden ortak değerlerimizi kaybettik. Öncelikle bunları çözmemiz gerekiyor.

- Türk futbolunda ekonomik anlamda büyüme var ama yayın gelirlerini kaldırın işte o zaman Türk futbolu biter. Öncelikle bunları çözmemiz gerekiyor.

- Kulüpler çok para kazanıyor ama bir o kadar da borçlanıyor.

- Taraftar dışında futbola oyun gözüyle bakan kimse yok. Değerlerimizi kaybettiğimizi Milli Takımda yaşanan olaylar sayesinde daha net gördük.

Şenol Güneş, Volkan Demireli topa tuttu

"TRABZONSPOR'DA BAŞARISIZ OLDUĞUM TEK FUTBOLCU VOLKAN ŞEN'DİR"

- Trabzonspor'da iken Volkan Şen elimden başarısız olarak ayrılan tek oyuncuydu. Şimdi tekrar yollarımız birleşti. O da başarılı olmayı çok istiyor. Ben sadece rehberim. Oyuncularımın yükselip iyi yerlere varması için ne gerekir ise yaparım.

- Milli takıma seçilen kişi ülkeyi temsil eden kişidir. O forma altında sizi seveni de sevmeyeni de kucaklamak zorundasınız. Volkan Şen zamanında Trabzonspor taraftarının tepkisi yüzünden sahayı terk etti. Yapmamalıydı, güçlü olmalıydı.

"KONU MİLLİ TAKIM İSE KULÜPÇÜLÜK YAPAMAZSINIZ"

- Milli Takım antrenörü ve futbolcusu ülke futbolu için en değerli unsurdur. Konu milli takım ise kulüpçülük tavrını sergileyemezsiniz. Volkan Demirel sahada kalmalıydı.

Haberin Devamı

- Kişilere bağlı değil ilkelere bağlı yaşamalıyız ve bir sistem kurmalıyız. Teknik adamların, futbolcuların çok söz sahibi olması lazım. Çünkü sahada tepkilerle baş başa kalan onlar. Fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmayan bir futbolcu sahaya çıkmamalı. Futbolcu sadece yetenek olarak değil karakter olarak da güçlü olmalı.

Şenol Güneş, Volkan Demireli topa tuttu

"VOLKAN AYNI HAREKETİ DİĞER MAÇLARDA YAPABİLİR Mİ?

- Volkan Demirel küfür nedeniyle sahaya çıkmadı. Peki diğer maçlarda da aynı tepkiye maruz kalırsa ne yapacak? Yine sahayı mı terk edecek?

- Futbolcular popüler insanlardır. Bu yüzden karakterleri de güçlü olmalı. Rüştü Reçber zamanında şiddete maruz kaldı ama sonra dünyanın en iyi kalecisi seçildi

Haberin Devamı

- (Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'la ilgili soru üzerine) Kim olursa olsun milli takıma gelmemenin cezası ne ise uygulanmalı. Bu şekilde milli takıma gelmemeler gelecek nesilleri olumsuz etkiler.

- Milli Takım futbolcu gelişim yeri değildir. Genç olsun yaşlı olsun iyi olan futbolcu milli takım forması giymeli.

-Bizim sıkıntımız bilgi sahibi olmayan kişilerin Türk Futbolu hakkında fikir yürütmesi. Transfer yaparken büyük parçalar harcanıyor ama altyapı için paraya ihtiyaç olunca teknik adamlara ”idare et” deniyor. Futbol zaten endüstriyel bir hal aldı. Milli takım kavramı geri plana düştü. Bari şu zamanda Türk çocuklarını yetiştirip Milli takımda oynatalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!