Bakanlıktan TEOG genelgesi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan TEOG genelgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 16:31

MEB, 26-27 Kasım’da yapılacak TEOG merkezi ortak sınavlarına yönelik bir genelge yayınladı.

Haberin Devamı

Güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği genelgeye göre ortak sınavlar yurtiçi ve yurtdışında her bir ders yazılısı için saat 09.00, saat 10.10 ve saat 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Ortak sınavlara mazeret nedeniyle katılamayan öğrenciler 13-14 Aralık’ta sınava girecek. Sınav günleri okullarda ders yapılmayacak. Öğretmenler sınavda kendi okulları ve branşları haricinde görev alacak. Ayrıca sınavın yapıldığı okul binalarına yönelik değişiklikler Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bildirilecek, gerekli tedbirler alınacak.

Bakanlık tarafından yayınlanan “2014-2015 Ortak Sınav Birinci Dönem Genelgesi”nde özetle şunlar yer alıyor:

Sınav öncesi, uygulaması ve sonrası için güvenlik önlemleri alınacak ve emniyet görevlileriyle işbirliği yürütülecek.

Haberin Devamı

Sınav yapılacak okullarda milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü ya da maarif müfettişlerden veya uygun görülen okul müdürlerinden bir kişi bina sorumlusu olarak görevlendirilecek.

Öğretmenlerin kendi okulları ve binaları haricinde görevlendirilmemesine dikkat edilecek.

Sınav günlerinde sınavın yapıldığı okullarda ders yapılamayacak. Ancak ortak sınavlarda görevli olmayan, o gün dersi olan öğretmenler de saat 09:00’da kendi okullarında hazır bulunacak.

Zorunlu olarak ikamet değiştiren , başka il ve ilçelerde okullara nakil olan, ailesi tarım işçisi olarak çalışan, Rehberlik Araştırma Merkezleri ( RAM) tarafından sisteme işlenemeyen, sınava özel hizmet alması gereken, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunanların, yurtdışında Bakanlığa bağlı olmayan okullarda eğitim görenler, Açıköğretim Ortaokulu öğrencilerinden sınava girmek için başvuranların durumları milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.

Özel eğitim uygulama merkezleri ve bunların programlarını yürüten özel eğitim sınıflarında öğrenimlerine devam eden orta ve ağır zihinsel engelli öğrenciler ile ağır otistik öğrenciler ortak sınavlardan muaf tutulacak.

Sınavlarla ilgili velilere ve öğrencilere dikkat edilmesi gerekenler hakkında okul müdürlükleri tarafından bilgi verilecek.

Haberin Devamı

Sınav günü öğrenciler yanlarında sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz gibi iletişim araçlarını bulundurmayacak.

Öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08:30’dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen solanlara alınacak.

Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelenlere sınava alınacak, bunlara ek süre veilmeyecek. İlk 20 dakikada sınavdan çıkılamayacak.

Sınav görevlileri öğrencilerin kitapçık türlerini cevap kağıdına doğru kodladıklarını kontrol edecek ve eksiksiz olarak sınıf yoklama listesine yazacak.

Engelli öğrencilerin sorun yaşamaması için gerekli önlemler alınacak. Sınav salonlarının giriş ve çıkışlarının uygunluğuna dikkat edilecek.

Haberin Devamı

İşitme engelliler okullarında öğrencilerin sınavda herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için işaret dili bilen öğretmenler görevlendirilecek ancak bunların yazılısı yapılacak ders branşında olmamasına dikkat edilecek.

Sınavda engelli öğrencilere yardımcı olmak için görevlendirilecek kodlayıcı ve okuyucu öğretmenler, adayın engeline, matematik dili okumayı bilen ve yabancı diline uygun alanlardan seçilecek.

Öğrencilerin engelleri sebebiyle sürekli kullandıkları araç gereç, cihaz varsa kendilerinin getirmeleri şartıyla sınavda kullanılmasına izin verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!