Başkent’ten üç şehre YHT

Güncelleme Tarihi:

Başkent’ten üç şehre YHT
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:20

Başkent merkezli YHT hatlarında günlük ortalama 15 bin yolcu taşındığını, yeni hatlarda ise çalışmaların sürdüğünü belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Başkent; 2017’de Sivas’a, 2018’da Bursa’ya ve 2019’da ise İzmir’e bağlanacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Başkent merkezli Yüksek Hızlı Trenlerle (YHT) günlük ortalama 15 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek, "Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu seyahat etti. Elbette bu gelecekte artacak. İhalesini yaptığımız ve üretim hattında olan 7 tren daha var, 80 tane daha ihaleye çıkıyoruz" dedi. Genel Müdür Karaman şunları söyledi:

ÜÇ HATTA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

“Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul, Konya-Eskişehir'den oluşan 4 hatta hızlı trenle yolcu taşımacılığı sürüyor. Ankara-Bursa, Ankara-Sivas, Ankara-Afyon-İzmir hattı için inşaat çalışmaları devam ediyor. Bunların dışında mevcut hatların hemen yanına ikinci bir hat inşa ederek, söz konusu trenlerin hızını saatte 200 kilometreye çıkarmayı planlıyoruz. Ankara-Sivas hattı 2017’de Ankara-Bursa hattı 2018’da, Ankara-İzmir hattı ise 2019'da bitirilecek."

Haberin Devamı

KISA AMA ZOR BİR BÖLGE

İstanbul-Ankara YHT hattının Bolu güzergahından geçişi ile ilgili konuşan Karaman, "1980'den beri sürat demiryolu hattı adıyla gündemde olan bir bölge ama gerçekten çok dağlık ve tren inşaatı için çok zor bir bölge. Proje çalışmaları sürüyor ancak şu an yatırım programımızda o yok. Ankara'yı İstanbul'a bağlayacak en kısa yol orası ancak çok zor bir bölge. O bölge çok dağlık ya tünel ya da viyadük yapmak gerekiyor ama tüm bunlara rağmen Bakanlığımız onun proje çalışmalarını sürdürüyor fakat daha yatırım programına alınmadı" dedi.

TALEP ÇOK İNDİRİM YOK

Müşteri memnuniyeti anketi yaptıklarını, yolcuların yüzde 90'ının çok memnun, yüzde 9'unun memnun ve yüzde 1'inde de bazı ufak tefek memnuniyetsizlikleri olduğunu belirten Karaman, "Memnun olmayanlar daha çok çalışan personelle veya istasyonların yerleriyle ilgili şikayetlerini bildirdi. Onların üzerinde de çalışıyoruz" dedi. YHT'ler için kendilerine fiyatlarla ilgili bir sıkıntı gelmediğini, talep nedeniyle trenlerde yer olmadığını kaydeden Karaman, "Fiyatları daha da indirmek gibi bir şey yok. Zam da yok indirim de yok, böyle iyi olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!