Meteoroloji'nun uyarısını dikkate almayanlar zorda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojinun uyarısını dikkate almayanlar zorda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 16:05

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü dün Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Bugün bu bölgelerdeki çoğu şehir yağmura teslim oldu. Tüm uyarılara rağmen tedbir almayan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Antalya’da öğleden sonra bastıran yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışa hazırlıksız yakalananlar ceketlerini kullandı ya da koşarak korunabilecekleri alana gitmeye çalıştı. Ana yollarda oluşan su birikintileri araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Bazı dükkan sahipleri de işyerlerine su girmemesi için paspasla önlem almaya çalıştı. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde trafik akışı yavaşladı. Sağanak yağış nedeniyle görüş alanıa yer yer 10-15 metreye kadar düştü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Antalya’nın doğusunda kuvvetli, Akdeniz kıyı kesimlerinde sağanak yağışın yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu, Ege kıyılarında hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

FETHİYE’DE 2 SAAT YETTİ

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve 2 saat aralıksız süren yağmur hayatı felç etti. İlçe merkezindeki Dispanser Caddesi’ne bağlanan sokaklar su altında kalırken, araçlar hareket edemez hale geldi. İşyerleri sular altında kalan esnaf dükkanına dolan suyu dışarı atmak için büyük çaba sarf etti. Yükselen su nedeniyle Atatürk ve Çarşı caddesinde birçok araç yolda kaldı. Kent merkezinde gezenler su baskını nedeniyle banklara çıkarak korunmaya çalıştı. 2 saat süren sağanak yağmurla evlerinde mahsur kalanlar ise itfaiye ve polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

İNCİRLİOVA’DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

AYDIN’ın İncirliova İlçesi’nde bu sabah etkili olan sağanak yağmur nedeniyle sokak ve caddeler su ile dolup taştı. Zemin katta kalan bazı işyerlerinde küçük çaplı baskınlar oldu.

İlçede bu sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmurda tıkanan mazgal ve rögarlardan taşan sularla dolan cadde ve sokaklarda, yaya ve araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti. Cılınbız Çayı’nın debisinin yükselmesi tedirginlik yarattı. Cumhuriyet Mahallesi Cemal Gürbüz Ortaokulu bahçesi de yağmur suyuyla dolup taştı. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla başta okul bahçesi olmak üzere yollardaki sular tahliye edildi. Zemin katta kalan bazı ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları oldu. İstiklal Mahallesi Çayırlı Caddesi üzerinde evlerine su basan Şükran Aktı ve Ayla Gözükara, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Her yağmur yağışında bu manzara ile karşılaşıyoruz. Bugün yağan yağmurda yine kanalizasyon taştı ve evimizi pis sular bastı. Büyükşehir Belediyesini aradık. Ancak burayı bizim açmamızı söylediler. İncirliova Belediyesi’ni aradığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilenmesi gerektiği söylendi. İki arada bir derede kaldık. Bizlerle kim ilgilenecek."

İncirliova İstiklal Mahallesi’nde kuaför Gürkan Ataş ise, "İncirliova Belediyesi yetkilileri iki ay önce yeniledikleri kaldırımı yaklaşık beş santimetre daha kısalttı. Şiddetli yağmur yağdığı zaman işyerimin bodrum kısmına su basıyor. Defalarca bildirmemize rağmen halen bir değişiklik yapılmadı. Oluşacak rutubetten ve rahatsızlık yaşayacak müşterilerimden kim sorumlu olacak" diye konuştu

Haberin Devamı

İZMİR’DE SAĞANAK YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İZMİR’de, sabah saatlerinde etkili olan sağnak yağmur nedeniyle yağmur suyu ile dolan yollarda araçlar mahsur kaldı. Suyun içinde kalan otomobilde, aralarında bir çocuğun da bulunduğu vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.

Gece saatlerinden itibaren etkili olan sağnak yağmur sabah saatlerinde etkisini artırdı. İşlerine gitmek isteyenler sularla dolan yolarda zor durumda kaldı. İtfaiye ekipleri, su basması olasılığına karşı bazı altgeçitlerde önlem aldı. Kemalpaşa Caddesi’ndeki bir bira fabrikasının bahçesinin ve önünün suyla dolması nedeniyle yolun İzmir yönüne olan şeridi kapandı.

Otomobilleri suyun içinde kalan Süleyman Kuru, kardeşi ile onun eşi ve oğlu 3 yaşındaki Süleyman Kuru araçta mahsur kaldı. Kuru Ailesi, otomobilden çıkabilmek için itfaiye ve polis ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, olay yerine gelerek aileyi ve küçük Süleyman’ı otomobilden çıkarttı. Suda kalan bir aracın sürücüsü otomobilin sunroof’undan çıkarak, yandan geçen kamyonete binip kurtulmaya çalıştı. Yolda kalan sürücülerden Faruk Erdağlı, her yağmur yağdığında Kemalpaşa Caddesi’nin bu bölümünün suyla dolduğunu belirterek "İzmir metropol şehri bu" diyerek tepki gösterdi. Cadde, suların çekilmesi, araçların yoldan kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

AYDIN’DA SAĞANAK YAĞMUR İLE RÜZGAR 4 AĞAÇ DEVİRDİ

AYDIN’da bu sabah etkisini hissettiren sağanak yağmur ardından toprak zemini yumuşayan 4 ağaç, rüzgarın etkisiyle yola devrildi. Trafik polisleri ulaşımı kontrolü sağlarken, belediye ekiplerinin çalışmasıyla ağaçlar yoldan kaldırıldı.

Kentte bu sabah etkili olan sağanak yağmur ile birlikte şiddetli rüzgar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Aydın- İzmir Karayolu üzerindeki Jandarma Kavşağı ile Forum Aydın Kavşağı arasında kalan 4 ağaç yola devrildi. İhbar üzerine kavşaklara hareket eden trafik polisleri, yolda önlem aldı. Polis ulaşımı kontrollü sağlarken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler de ağaçları yoldan kaldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!