AK Parti ve CHP milletvekilleri birlikte halay çekti

Güncelleme Tarihi:

AK Parti ve CHP milletvekilleri birlikte halay çekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 15:19

DİYARBAKIR Valiliği tarafından Feshane’de düzenlenen ’Diyarbakır Tanıtım Günleri’nin açılış renkli görüntülerle başladı. Açılışta Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu birlikte halay çekti.

Haberin Devamı

Eyüp Feshane’de bugün başlayan ’Diyarbakır Tanıtım Günleri’nin açılışına başta Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır’daki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve Diyarbakırlı vatandaşlar katıldı.



"DİYARBAKIRLILAR İLE İSTANBULLULARI BİR ARAYA GETİRMEYİ AMAÇLADIK"

Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel önemine değinerek, 33 medeniyetin ortak kültürüyle üzerinde uygarlıkların yükseldiği bir şehir olduğunu söyledi. Aksoy, "Etkinlik ile Diyarbakır’ın kültürünü, tarihini, değerlerini, yöresel tatlarını ve el emeği ürünlerini sizlerle paylaşmak üzere burada bulunuyoruz. Feshane’deki tanıtım günlerine ilk kez katılmanın heyecanını hissediyor, gurbet ile sıla arasında bir köprü görevi gören bu anlamlı etkinlikte Diyarbakır’da yaşayan Diyarbakırlılar ile İstanbul’da yaşayan Diyarbakırlıları ve kıymetli İstanbulluları bir araya getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Açılış töreni, konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti. Ak Parti Milletvekili Cuma İçten ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile protokolde bulunan bazı Diyarbakırlılar, halk oyunları ekibiyle birlikte halay çekti. Davetliler, milletvekileri ve protokoldekilerin halay çekmesini ilgiyle izledi. Kurdele kesiminin ardından Vali Hüseyin Aksoy, milletvekilleriyle birlikte standları gezdi. Milletvekilleri Abdulkadir Aksu ve Cuma İçten, beraberindekilerle birlikte uğradıkları bir standta çiğ köfte ikram edildi. Aksu ve İçten burada, yöresel sanatçıların söylediği türkülere eşlik etmesi dikkat çekti.

Diyarbakır’ın kültürü, tarihi, değerleri, yöresel tatları ve el emeği ürünlerinin tanıtıldığı ’Diyarbakır Tanıtım Günleri’ 24 Kasım’a kadar Feshane’de sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!