Öğrenci olaylarında 1 Türk gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci olaylarında 1 Türk gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 14:59

Londra’da gerçekleşen öğrenci protestolarında olaylar çıktı. İngiltere Parlamentosu Meydanı’nda son bulan yürüşe Day-Mer Gençlik grubu üyesi öğrenciler de katıldı. Çok sayıda öğrenciyi gözaltına alan polis, olayları sakinleştirmeye çalışan Day-Mer üyesi bir genci de gözaltına aldı. Guardian gazetesi, Türkiye kökenli gencin gözaltına alınırken oldukça sert bir müdaheleye maruz kaldığını belirtirken, polis toplam 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

Day- Mer Başkanı Aslı Gül, 29 yaşındaki üniversite öğrencisi gencin, Belgravia Polis İstasyonu’ndaki ifadesi ardından gece yarısı serbest bırakıldığını söyledi. Adı açıklanmayan gençin, şubat ayında mahkeme çıkacağı öğrenildi.

Bir grubun Muhafazakar Parti binasını çöp kutuları ile hedef aldığı gösterilere polis müdahelede bulunurken, üç polisin de yaralandığı kaydedildi. Olaylarda, çevrede bulunan Starbucks gibi bazı işyerlerinin camlarının da kırıldığı görüldü.

EN KALABALIK PROTESTO

Başkent Londra’nın, uzun bir aradan sonra yeniden öğrenci eylemleri ile sarsılmasına yol açan protestolar, ‘Kesintiler ve harçlara karşı Ulusal Kampanya’ isimli organizasyon tarafından düzenlendi. Londra’nın merkezinde bir araya gelen binlerce öğrenci, ‘öğrenci harçları’ ve ‘eğitimdeki sert kesintileri’ protesto ettiler. Gösteriler, koalisyon hükümetinin işbaşına geldiği 2010 yılında gerçekleşen ve öğrencilerin Muhafazakar Parti binasını işgal ettikleri gösterilerden bu yana en kalabalık protestolar oldu. Protesto düzenleyicileri açıklamalarında, göstericilerin sayısının 10 binden fazla olduğunu ifade ettiler.

Çarşamba günü öğleden sonra başlayan ve İngiltere’nin farklı kentlerinden yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerde eylemin sonlarına doğru bazı protestocularla polis arasında çatışmalar yaşandı.
Glasgow ve Cornwall gibi uzak kentlerden de öğrencilerin katıldığı protestolarda özellikle üniversite harçlarının artması ve eğitimdeki kesintileri hedef aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!