Köpek sevmeyenlere de saygı gösterin

Başkaları sizin köpeklerinize tahammül etmek zorunda değil. Köpek beslemek isteyenler apartmanlarda değil, etrafı rahatsız etmeyecek şekilde müstakil evlerde oturmalı.

Haberin Devamı

Son yıllarda evlerde köpek beslemek moda oldu. Apartman sakinleri bu durumdan çok rahatsızlar. Birkaç gün önce de, sizin yayınladığınız husus bununla ilgiliydi. Herkes evcil hayvan sevebilir ve besleyebilir. Ancak, başkaları sizin köpeklerinize tahammül etmek zorunda değildir. Köpek beslemek isteyenler apartmanlarda değil, etrafı rahatsız etmeyecek şekilde müstakil evlerde oturmalıdır.
Bu hayvanlar, sesleri ile ve dışkılarıyla vatandaşları rahatsız etmektedir. Köpek sevenler kadar, köpek sevmeyenlere saygı göstermek modern toplumun gereğidir. Ziya S.

Ziya Bey, bu şekilde bir genelleme yapmak hiç yakışmadı. Bir kere apartman sakinlerinin bu durumdan müşteki olması yazınıza göre genelleme oluyor. Oysa günümüzde sizin dediğiniz gibi köşklerle villalarda, bahçeli evlerde oturmak lüksü kimlerde kaldı?.. Onlar elbette rahatça hayvanlarını barındırabiliyorlar. Ama hayvan seven ama böyle bir imkâna sahip olamayan azınlık ne yapsın? İngiltere’de sokakta hayvan göremezsiniz, çünkü hemen hemen herkes evinde (dairesinde) hayvan besler.
Bizde giderek hayvan sevmek ve beslemek yaygınlaşsa da işte sizin gibi tahammül edemeyen insanlar yüzünden çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Ve bu nedenle insan olmanın bir parçası olan hayvanlarla yaşamını paylaşmak durumundan vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Genellemelerden vazgeçin, herkesin sizin gibi düşünmesi gerekmediğini öğrenmeli, bilmelisiniz.
Tek bir sözünüze katılıyorum, o da hayvan sahiplerinin toplum yaşamına ayak uydurması. Hiç kimseyi rahatsız etmemek için, hayvanlarının dışkılarını toplamaları, hayvanlarının aşırı ses çıkarmasına engel olmaları gerekiyor. Bunun için de sık sık bu konuları da ele alıyorum zaten.
Keşke bir hayvan sevmenin, bir hayvana sahip olmanın insana verdiği mutluluğu tadabilseydiniz. Siz ve sizin gibi insanlar için gerçekten üzülüyorum bu keyfi yaşayamadığınız için. Bir hayvanı okşamanın, onun oyunlarıyla kahkahalar atabilmenin ne özel bir gam dağıtıcı, bambaşka bir sevinç olduğunu bilemediğiniz için. Bazen evlatlar bile onların karşılıksız sevgisini veremiyor insana.

Haberin Devamı

Yuva bulamazsak
sonumuz sokaklar (fotoğraf var)
Bu bebekler, üç haftalıkken annesiz sokaklarda bulundu, bir gönüllü geçici olarak evine aldı. Fakat evde 10 kedisi olduğundan daha fazla bakabilme şansı yok. İki hafta içinde yuva bulamazlarsa sonları sokak. Bu yüzden onlara acilen yuva arıyoruz.
Lütfen Güzin Abla, hassasiyetinizi biliyoruz. Seslerini duyurun ki, sonları sokaklar olmasın lütfen! Daha iki buçuk aylık, birbirinden sağlıklı, göbekli güzel bebekler oldular. Fakat zamanları çok sınırlı, lütfen yardım edin.
İrtibat no: 0535 511 03 21 / İstanbul-Kadıköy
Hüma S.

Yazarın Tüm Yazıları