Binlerce talep onaylandı

Güncelleme Tarihi:

Binlerce talep onaylandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 13:33

Almanya'da 63 yaş emekliliğin tahmin edildiğinden çok daha pahalı olacağı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Alman Emeklilik Sigortası, en az 160 bin kişinin 63 yaşında emekli olmak için talepte bulunduğunu, bunların çoğu ise erkek olduğunu açıkladı.

Federal hükümetin beklediğinden daha da pahalı olacağı öne sürülen 63 yaş emeklilik için yaklaşık 110 bin talepten hemen hemen hepsinin onaylandığını belirten sigorta sözcüsü, Alman FAZ gazetesine yaptığı açıklamada masrafların öngörülen 0.9 milyar Euro'yu aşacağını ve emekliliğin 1.5 milyar Euro'ya mal olacağını dile getirdi.

Alman iş piyasasını araştıran uzman Ulrich Walwei ise başvuruda bulunan kişilerin üçte ikisinin erkek olduğuna dikkat çekerek bunların özellikle ikili eğitim alıp imalat sektöründe çalışmış ve yüksek emeklilik maaşı alabilecek kalifiye işçilerin olduğunu ifade etti. Walwei, buna karşılık üniversite eğitimi almış olanların ise gereken 45 yıl emeklilik primini ödeyerek çalışma şartını yerine getiremediğini belirtti.

Haberin Devamı

Nuremberg İstihdam Araştırmaları Enstitüsü'nün (IAB) Müdür Yardımcısı, 1950-1963 yıllarda doğan nesillerin 63 yaş emeklilik için gereken şartları yerine getireceğini belirterek, gelecek yıllarda 300 bin ila 400 bin kişinin 63 yaş emeklilikten faydalanacağına yönelik tahminde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!