Güzelbahçe'den kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Güzelbahçeden kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 01:20

Güzelbahçe ilçesi açıklarında alabora olarak batan balıkçı teknesinde hayatını kaybeden kişinin 33 yaşındaki Osman Oğuz olduğunun belirlendiği, kurtarılan 2 balıkçının ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri, alabora sonucu batan teknede ölen balıkçının cesedini sahile çıkardı. Osman Oğuz (33) olduğu öğrenilen balıkçının cesedi, savcılık incelemesi amacıyla Güzelbahçe Limanı'na götürüldü.

Su yüzeyinden alınarak kurtarılan balıkçılar Kemal Şen ve Şenol Vezir ise ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Balıkçıların sağlık durumlarının iyi olduğu, muayenelerinin tamamlanmasının ardından taburcu edilecekleri belirtildi.

Balıkçıların, 14 metrelik "Furkan" isimli tekneyle sabaha karşı balık avına çıktıkları, sabah saatlerinde havanın bozmasının ardından ağlarını toplayarak limana dönmek üzere yola çıktıkları ve Güzelbahçe açıklarında kıyıya 200 metre uzaklıktan geçerken teknenin alabora olduğunu anlattıkları öğrenildi.

Öte yandan, olayın yaşandığı alana gelen balıkçı teknelerinin batan tekneyi su yüzeyine çıkarmak için çalışma yürüttükleri gözlendi.

İzmir Körfezi'nde balık avından dönen ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu "Furkan" isimli tekne Güzelbahçe sahili açıklarında alabora olarak batmıştı. Yardım çağrısı ve ihbarlar üzerine olay yerine yönlendirilen Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'na bağlı bot, batan teknede bulunanlardan Kemal Şen ve Şenol Vezir deniz yüzeyinden alarak kurtarmış, başına darbe alması sonrası boğulduğu tespit edilen Osman Oğuz'un ise cesedine ulaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!