Sınırda askere ateş açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sınırda askere ateş açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 13:29

ŞANLIURFA’nın Akçakale İlçesi’nde, sınırı geçmek isteyen kaçakçılar, askerin uyarısıyla Suriye’ye kaçarken bıraktıkları 1220 Kalaşnikof fişeğe el konuldu. Bu olayın ardından Suriye tarafından askerlere açılan ateşe karşılık verildi.

Haberin Devamı

Akçakale’de devriye görevi yapan askerler, dün saat 20.00 sıralarında Suriye tarafından kaçakçılık amacıyla Türkiye’ye geçmeye çalışan 3 kişiyi fark etti. Bunun üzerine bölgeye giden Hudut Devriye Timi, sınırı geçmeye çalışanlara ’Dur’ ihtarında bulundu. Askerlerin uyarısı üzerine kaçakçılar yanlarındaki malzemeleri sınır hattında bıraktı ve yeniden Suriye tarafına kaçarak gözden kayboldu. Kaçakçılık girişiminin engellenmesi ardından sınır hattında askerler tarafından yapılan aramada 1220 Kalaşnikof fişeği ele geçirildi.

ASKERE 11 EL ATEŞ EDİLDİ


Bu olaydan yaklaşık 1.5 saat sonra aynı bölgede nöbet tutan askerlerin bulunduğu alana Suriye tarafından ateş açıldı. Askerlerin de karşılık verdiği olaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Saat 21.30 sularında, aynı bölgede Suriye tarafından hudut nöbetçilerine iki el ateş edilmiştir. Bu durum üzerine, hudut nöbetçileri ateşe ateşle karşılık vermiş ve olay yerine takviye olarak, Ani Müdahale Mangası sevk edilmiştir. Bu esnada Suriye tarafından dokuz el daha ateş edilmiş, bu durum üzerine Ani Müdahale Mangası tarafından misli ile mukabele kapsamında bu ateşe de anında ateşle karşılık verilmiş ve karşı ateş üzerine, Suriye tarafından açılan ateşler kesilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!