Ersun Yanal: Fenerbahçe'de sadece bir kişi ile...

Güncelleme Tarihi:

Ersun Yanal: Fenerbahçede sadece bir kişi ile...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 11:22

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemle ilgili soruya, "Gittiğim kulüplerde sorunun bir parçası olmadım. Çözümün bir parçası olmak adına ilişkilerimi kurmaya çalıştım. Bir kişi hariç" cevabını vererek Aziz Yıldırım'a göndermede bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile yolları olaylı bir şekilde ayrılan Ersun Yanal, Trabzonspor'la sözleşme imzaladıktan sonra ilk kez basının karşısına geçti. Yanal, Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemle ilgili sorulan sorulara cevap verirken "Gittiğim kulüplerde sorunun bir parçası olmadım. Çözümün bir parçası olmak adına ilişkilerimi kurmaya çalıştım. Bir kişi hariç..." sözleriyle Aziz Yıldırım'a göndermede bulundu. İşte Ersun Yanal'ın açıklamaları:

"Ben yabancı değilim içinizden biriyim. Yaklaşık 19 aylık bir beraberlik sürecimiz oldu. Trabzonspor oynayacağı futbolla fark yaratacaktır. Her şeyiyle maç kazanma arzusunu taraftarlarına hissettiren, taraflı tarafsız keyif veren bir takım olma yolunda olacağız"

Ersun Yanal: Fenerbahçede sadece bir kişi ile...

Haberin Devamı

"İMZA TÖRENİ KISA SÜRDÜ ÇÜNKÜ.."
"İmza töreni zamanında hastaydım ve ateşim vardır. Size bir fotoğraf verdik. Birçok taraflı tarafsız haberler yapıldı ama yine de saygı duyuyoruz. Trabzonspor'da atılan bir imza önemlidir. Biz de bir görüntü için karşınıza çıkmıştık. Trabzonspor'un başarısı için bizler, futbolcular, siz basından arkadaşlar ve taraftarlar büyük bir yürüyüşe kalkacak. Hep beraber başarı için yürüyeceğimiz bir yol olarak değerlendiriyoruz. Trabzonspor'un başarısı için bu yürüyüşe başlayacağız."

"14 PUAN KAYIP VAR AMA TELAFİ EDECEĞİZ"
"İyi bir kadromuz var. Milli takımlarında oynayan oyuncularımız var. Genç ve yetenekli bir akıma sahibiz. Taradığımız oyuncularımız var. Trabzonspor taraftarının istediği coşkulu bir takım en yakın zamanda sahada olacaktır. 14 puanlık bir kaybımız var. En yakın zamanda bu kaybı ortadan kaldırmak için çalışacağız. Türkiyede yaşıyorum neler olduğunu olacabilceğini biliyorum bunu değiştirmek hepimizin elinde Trabzonspor'un kitlesini de iyi tanıyorum. Neleri düşlediklerini iyi biliyorum. Hep birlikte başarı için çalışırsak bunları başarabileceğimizi düşünüyorum."

"KADRO DIŞI KALANLARLA GÖRÜŞMEDİM"
"Kadro dışı kalan oyuncular için henüz bir görüşme yapmadım. İdari bir karardır ve bir görüşme yapmadık. Şu an için böyle bir düşüncemiz de yok. Takımı doğru tanımlamak için zamana ihtiyacımız var. 2-3 hafta içerisinde takımı tanıyıp tespitleri yapmış oluruz ona göre de bir oluşum içinde bulunuruz. Kadromuzu net olarak belirlediğimiz de sizlere de açıklarız"

Haberin Devamı

"GALATASARAY MAÇINA 3 PUAN İÇİN ÇIKACAĞIZ"
"Galatasaray maçında kazanmak için sahaya çıkacağız. Trabzonspor için her yer Trabzon olacak. Biz her yeri Trabzon yapmak için çalışacağız. Sonuçta ortada bir takım var ve bana da yardımcı olacaklardır. Bir düşünce boşluğu olacaktır ama o boşluğu dolduracağımı düşünüyorum. Sahada oyun profilinin farklı olacağını göstereceklerdir."

Ersun Yanal: Fenerbahçede sadece bir kişi ile...

"KALECİ TRANSFERİ DÜŞÜNMÜYORUM"
"Fatih iyi bir performans sergiledi ben herhangi bir kaleci transferi alınması düşüncesinde değilim, diğer kalecilerimiz de güven veriyor. Trabzon ruhunu ortaya koyduğumuzda Türk futbolu için de çok önemli bunu hepimiz biliyoruz. Bu ruhu geri getirmeliyiz. Türk futbolunda çok önemli bir ruh. Son zamanlarda Türk futbolunda altyapı sorunu var. Ülkenin kültürü ve sorunu belli. 13 milyon genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Bu kaynağın doğru kullanıldığı bir sistem içinde bulunulduğunda doğru işler yapılacaktır. Ülke futbolu da bu sistem içinde bir kaosta olduğunu söylemek gerekir. Sadece futbol değil bütün branşlarda altyapı sorunu var."

Haberin Devamı

"TRABZON İLE ARAM HEP SICAK OLDU"
"Fenerbahçe'de de aynı söylemlerle başladım. Biz teknik adamlar, futbolcular saha içi için konuşuruz ve saha içi değerlendirmelerde kalırız. Ben 2008'de geldiğimde sorulmayan soruların şimdi sorulması da dikkat çekici. Benim Trabzon ile aram hep sıcak oldu. Ben ayrılırken de şampiyon olacak bir takım bıraktım."

Ersun Yanal: Fenerbahçede sadece bir kişi ile...

"SADECE BİR KİŞİ İLE İLİŞKİM İYİ DEĞİL"
(Fenerbahçe sorusu üzerine) Süreci hepiniz biliyorsunuz... Ben gittiğim kulüplerde sorunun bir parçası olmadım. Çözümün bir parçası olmak adına ilişkilerimi kurmaya çalıştım. Bir kişi hariç... Siz de iyi biliyorsunuz. Konuşmanın anlamı yok. Benim için mutlu olduğum yerde olmaktır mutluluk. . Ve şimdi de aynı şeyi yapıyorum. Mutlu olmayacağım hiçbir işi yapmayacağım. Ben bunun mutluluğunu paylaşıyorsam birşeyleri iyi yapmışım demektir. Benim için mutlu olduğum yerde olmak daha büyük mutluluk. Başardım... Başaramadığım şeyler de oldu. Ben burada da mutlu olmak ve size aktarmak için mücadele edeceğim. Benim olumsuz şeyler de pozitif etkiler. O dönem de mutlu oldum, burada da bunu yapmayı düşünüyorum. Ben de yeri geldiğinde kavgayı yapacak cesaretim var. Hiçbir zaman kavgayla tartışmayla anılmadım. Benim yapımda yok.

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR-FENERBAHÇE MAÇINDA SAHAYI ERKEN TERKETMEMİN NEDENİ..."
"Biz o gün oyuncularımızla da konuşmuştuk; Kazandığımızda hemen sahayı terk edelim bir provakasyon oluşturmayalım diye. Güç farklı bir şeydir. Kavga içinde hiç bir zaman olmadım. Tartışma içinde olmadım. Provokasyan yapmadık ve yapmayacaktık da."

"YİNE ALT YAPIDAN OYUNCU ÇIKARACAĞIM"
"Yine alt yapıdan oyuncu çıkacak. Gittiğim her yerde altyapıya büyük önem verdim. Altyapıdan çıkardığım oyuncuları sizler liste yapabilirsiniz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!