Türk KOBİ’leri Avrupa’da

Güncelleme Tarihi:

Türk KOBİ’leri Avrupa’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 10:01

Türkiye’deki KOBİ’leri Avrupa’da temsil etme ve ihracat atılımına katkıda bulunma hedefi doğrultusunda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Avrupa Birliği’nin merkezi Brüksel’de temsilcilik açtı.

Haberin Devamı

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, demografik yapısı ve TÜRKONFED’in temsil ettiği KOBİ dinamizmi ile Türkiye’nin AB’nin rekabetçiliğinin artırılmasına ve ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Onatça, “Bu yıl Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyeliğimizin hemen ardından TÜRKONFED Brüksel Temsilciliği yapılanmasıyla Türk KOBİ’leri ile Avrupa KOBİ’lerinin ortak iş yapma kültürüne köprü görevi üstlenecek projelere imza atmaya hazırlanıyoruz. Türkiye KOBİ’lerinin sesi olan TÜRKONFED ile Avrupa KOBİ’lerinin sesi UEAPME’nin birlikte daha güçlü bir orkestra oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

TÜRKONFED üyelerinin dinamik Türkiye ekonomisinin lokomotifini oluşturduğunu belirten Onatça, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bir değişim süreci yaşandığına işaret etti. Onatça, “Ortadoğu’daki olaylar, Ukrayna’daki gelişmeler, farklı tehdit ve fırsatları beraberinde getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!