Bedelliyi kaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bedelliyi kaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik konusunun artıları ve eksileri olduğunu belirterek, “Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar ve bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. TSK’nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. TSK’nın da ihtiyacını değerlendirmeye alarak, böyle bir karar verilir ve ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Cezayir’e gitmeden şunları söyledi:

SIRTIMIZDA AĞIR KÜFE VAR

(‘Bedelli askerlik konusunda hükümet bir adım atarsa sizin tavrınız ne olur?’ sorusu üzerine) Başbakanlığım dönemimde bu konuyla ilgili hükümetin düşüncelerini söylemiştik. Şu anda da bunun tabii artıları var, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Şu anda böyle bir kararı ne hükümet vermiştir, ne Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu konuda kesin bir kanaati açıklanmıştır ne de bana kesin olarak yansıyan bir şey söz konusudur. Çünkü Cumhurbaşkanı olarak ben de bu olayın artı ve eksilerini bu ilgili mercilerle değerlendirmek durumundayım. Çünkü sırtımızda bizim gerçekten ağır bir küfe var.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE

(Çözüm Süreci, silahsızlanma yolunda doğru bir mecrada mı?) Bu tür şeylerin sözünü etmek çok güzel, aslolan uygulama. Şu anda, özellikle de bu 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Tabii bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz. Hükümetin girişimlerini şu anda yine aynı şekilde izliyoruz. Beklentimiz Çözüm Süreci’nin bu istikamette devam etmesi.

Haberin Devamı

PENSİLVANYA BAĞLANTISI VAR

(Böcek iddianamesi) Bu iddianame artık yargı sürecinde, altından neler çıkacak onu hep birlikte göreceğiz. Sizlerin de ifade ettiği gibi şu anda ortada olan vaka neyse, ‘Paralel Devlet’ yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey söz konusu değildir kesinlikle. Pensilvanya ile bağlantısı vardır. Bundan dolayı da bizler en son MGK basın bildirisinde bunu açıkladık. Hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Kısa sürede nihai kararını açıklayacaklardır.

YAPILMASI GEREKEN HENÜZ YAPILMADI

Haberin Devamı

(Eğit-Donat’ta son durum nedir) Eğit-Donat’la ilgili olarak şu ana kadar taraflar henüz kararlı bir adım atmış değil. Koalisyon güçleri içerisinde böyle çok lokal bazı çalışmalar oluyor. O lokal çalışmayı zaten biz de yapıyoruz. Ama yapılması gereken henüz yapılmış değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!