Kayıtları bakanlık binasında yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Kayıtları bakanlık binasında yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 00:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık yaptığı dönemde çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazlarına ilişkin iddianamede ilginç detaylar yer aldı.

Haberin Devamı

İddianamede, şüphelilerin kayıt işlemlerini Adalet Bakanlığı’nın ek binasında yaptıkları anlatıldı. İddianamede, dinleme cihazlarının ‘Loke III’ model olduğunun ve böceklerin Danimarkalı Cobham/Spectronic firmasında alındığının tespit edilmesi üzerine Savcı Durak Çetin’in İstihbarat Daire Başkanlığı’na söz konusu dinleme cihazlarını temin ettirerek, aktif hale getirdiği belirtildi.

‘BÖCEK’LER ENVANTERDE YOK

İddianamede, gizli tanık ‘Hançer 2014’ün, savcılığa sunduğu belgeler üzerinde yapılan çalışmalara da yer verildi. Bu belgelerde, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın (İDB) 2010-2012 arasında Cobham/Spectronic firmasından Loke II, Loke III, Omega II, Omega Mini II model dinleme cihazları aldığı, uzaktan kumanda ve ses kriptolama özelliğine de sahip olan Loke III model cihazdan 2012 yılına kadar 8 adet alındığı, bu model cihazın Başbakan’ın ikametinde ve resmi konutunda bulunan böceklerle aynı olduğu, İDB envanterinde bu cihazlara rastlanmadığı belirtildi. Şüphelilerden Serhat Demir ve Sedat Zavar’ın 4 Ekim 2011’de Başbakanlık Merkez Bina’da buluştukları, buradan Keçiören’e gittikleri anlatıldı. “Dinleme cihazlarının nerelere konulacağı konusunda keşif yaptıkları anlaşılmıştır” denildi. Serhat Demir’in de Adalet Bakanlığı’na ait Eğitim Merkezi’nde kayıt işlemi yaptığı iddia edildi.

Haberin Devamı

‘HİZMET’İN HÂKİMLERİ AÇIĞA ÇIKMASIN’

Suç tarihinde Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı’nda görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Türer’den çıkan bilgi notuna da yer verildi. Notta Emekli Hava Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok hakkında açılan davayla ilgili bilgiler bulunuyor. Aynı notta, “Eğer askeri mahkemeden mahkûmiyet kararı çıkarsa askeriye içerisinde Hizmet’e yakın hâkimler zarar görecektir” ibaresi yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!