4 nöbetçiden PKK’lı uçtu

Güncelleme Tarihi:

4 nöbetçiden PKK’lı uçtu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen PKK dağ kadrosundan Bedrettin Güçlü, her gün başında nöbet tutan 4 polise rağmen firar etti. 4 polis açığa alındı. Firardan 2 gün önce gelen ‘kaçırılacak’ ihbarı ise PKK’lıyı gözetim altında tutan polislere iletilmedi.

Haberin Devamı

4 nöbetçiden PKK’lı uçtu
PKK’nın dağ kadrosundan olduğu öne sürülen Bedrettin Güçlü, 1 aydır 4 polis gözetiminde tedavi gördüğü Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden 16 Kasım’da firar etti.
Emniyet’ten edinilen bilgiye göre, Türkiye’ye yaralı olarak giren Bedrettin Güçlü istihbarat ve terör birimlerince takip edilmeye başlandı. Başkası adına düzenlenen sahte kimlikle tedavi olan Güçlü’nün parmak izi ve fotoğraf eşleşmesiyle kimliğine ulaşıldı. Ardından gizli bir operasyonla Güçlü, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, gözetim için 4 polis görevlendirildi. 1 aydır hastanede tedavi olan Güçlü, 16 Kasım’da ise firar etti.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü, bölgeye müfettiş gönderirken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de kendi içinde inceleme başlattı. Açılan soruşturmada Güçlü’yü gözetimde tutan polis memurları O.B., E.Ç., S.K., G.E. açığa alındı.

Soruşturmada çarpıcı bir iddia da gündeme geldi. Buna göre firardan 2 gün önce Diyarbakır Emniyeti’ne, “PKK’lı Bedrettin Güçlü, hastaneden kaçırılacak” ihbarı geldi ancak ihbara ilişkin kendisini gözetim altında tutan polislere bilgi verilmedi.

YANITSIZ SORULAR

Soruşturmada, “Bedrettin Güçlü, bu kadar güvenlik önleminin alındığı hastaneden nasıl firar etti? Şüpheli firar mı etti yoksa kaçırıldı mı? Gelen ihbar ile ilgili ne yapıldı? Gözetim yapan polise neden bildirilmedi? Şüphelinin kaçışına göz mü yumuldu? İçeriden destek mi alındı?” sorularına yanıt aranıyor.

Güçlü’nün firar ettiği tarihe ilişkin hastanedeki güvenlik kamera kayıtlarına da el konuldu. Gözetimdeki polisler ile o gün hastanede görevli personelin de ifadesine başvuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!