Anneden isyan

Güncelleme Tarihi:

Anneden isyan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

Maltepe Gülsuyu’nda geçen yıl eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylara ilişkin görülen davanın 4’üncü duruşmasında anne Nuray Gedik, “Biz, Hasan Ferit için, oğlum için adalet istiyoruz. Bu 4’üncü duruşmamız oldu ama yargılama hâlâ başlamadı. Bu çeteler dışarıda faaliyetlerine devam ediyor. Bunlar devletten, polisten güç alarak bunu yapıyorlar. Bu davamızı bizden kaçıracaklar” diyerek isyan etti.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayı 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan da izledi. Tutuklu sanıklar ise duruşmaya getirilmedi. Asıl Mahkeme Başkanı Mahir Merdun raporlu olduğu için davaya üye Hâkim Şahinder Gündüz başkanlık etti. Davanın nakli talebiyle dosyanın Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiş olduğunu ve cevap yazısının henüz gelmediğini belirten mahkeme, celse arasında 2 tutuksuz sanığın savunmalarının alındığını belirtti.
Sanık avukatları, duruşmanın olağan seyrine giremediğini belirterek, sanıkların tahliyesini talep etti. Bu sırada Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, “Sizin evlatlarınızı katletselerdi acaba katillerin avukatlığını yapar mıydınız?” diyerek ayağa kalktı. Mahkeme Başkanı ise “Her duruşma böyle yapıyorsunuz, nerede olduğunuzun farkında mısınız?” diye sordu. Bunun üzerine anne Gedik, “Katillerin avukatlığını yaptıkları için dayanamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

6 OCAK’A ERTELENDİ

Mahkeme, tutuklu sanıkların suçu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumunun varlığını gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adalet Bakanlığı’na yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine ve cevabın akıbetinin sorulmasına karar veren mahkeme, duruşma salonundaki ses ve görüntü kayıt cihazlarının kullanılabilir hale getirilmesi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na da yazı yazılmasına kararlaştırdı. Duruşma 6 Ocak’a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!