Fenerbahçe’ye çok fazla penaltı veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe’ye çok fazla penaltı veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 23:46

“Sezon sonunda şampiyon olacağız. En zor anımızda birlikte olabildiysek bütün sorunlara rağmen yine birlik olacağız.”. “Büyük taraftarımız, biz, başkanımız, yönetim kurulu herkes bunu istiyor. Biz bir aileyiz ve şampiyonluğa kenetlendik.” “Futbol takımları 3 ya da 4 ayda yeniden doğmazlar. Her karşılaşma sonrasında takımımızın geliştiğini görüyorum yavaş yavaş...”

Haberin Devamı

GALATASARAY Teknik Direktörü Cesare Prandelli dünkü antrenman sonrası basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Devre arasına 7-8 puan farkla gireriz” sözlerinin hatırlatılması üzerine İtalyan teknik adam şu ifadeleri kullandı:
“Son haftalara baktığımızda benim kendi gördüğüm tek şey F.Bahçe’ye çok fazla penaltı veriliyor. Puanlar önemli değil, önemli olan 8 hafta sonunda birinci olmamız.”

‘BU iŞi YAPAN KORKAK OLMAMALI’

”RAKİPLERİMİZE 3 gol attığımızda ikinci sıradaki takıma 10 puan fark atacak duruma geliriz. Bu işi yapanın korkmaması gerek. Ama en önemlisi bu işi yaparken de hem kendi fikirlerinize inanmanız, hem de karşınızdaki kişiyi inandırmanız gerek. 20 gündür farklı bir direnç ortaya koyduk. En zor anımızda birlikte olabildiysek bütün sorunlara rağmen yine birlik olup şampiyon olacağız. Büyük taraftarımız, biz, başkanımız, yönetim kurulu herkes bunu istiyor. Biz bir aileyiz ve şampiyonluğa kenetlendik.”

Haberin Devamı

‘Türkiye’deki en büyük sorun defans’

”TAKIMLAR 3 ya da 4 ayda doğmazlar. Her maç sonrasında takımımızın geliştiğini görüyorum yavaş yavaş. Fiorentina ve İtalya Milli Takımı döneminde Avrupa’nın en iyi defans oyuncuları ile oynadık. Türkiye’deki en büyük sorun bu. Defans futbolcuları geniş alanda oynamayı seviyorlar. Alanları daralttığımızda bunları geliştireceğimize inanıyorum. Bu konuda yola her gün üstüne kata kata devam ediyoruz.”

Görevimin başındayım

“ELEŞTİRİLER işimin bir parçası ama eleştirmenlere şunu sormak istiyorum. Türkiye’de kim iyi oynuyor? Göreve gelmeden önce yönetici Ebru Köksal ile görüştüm, G.Saray’ın fazla transfer yapamayacağını biliyordum. Ben bunları biliyordum ancak ben kendimi geri çekemezdim. Bunları bilmeme rağmen kalmayı tercih ettim ve görevimin başındayım.”

Çift forvet oynamak sorun değil

“UMUT ve Burak uzun yıllar birlikte oynadılar. Çift forvet oynamak sorun değil. Defansif çizgiden bütün oyuncularla ileri çıkmak önemli. Bayern Münih’e baktığımızda sanki forvet yokmuş gibi oynuyorlar. Birçok futbolcuyla ceza alanına giriyorlar. Daha çok öne çıkıp sayıca üstünlük kurarak atak yapabilmek önemli.”

Gezmeye vakit bulamıyorum

Haberin Devamı

“İSTANBUL mükemmel bir şehir ancak burada turist değilim ve turist olarak bulunmuyorum. Çok fazla gezmeye vakit bulamıyorum. Sürekli takım için vakit harcıyorum. Ama insanların çok nazik davrandığını söyleyebilirim.”

A MiLLi TAKIM’DA SORUN VAR

“VOLKAN Demirel ile ilgili konuşmak istemiyorum. Bu beni ilgilendirmez. Bu Fatih Terim ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu ilgilendiren bir olay. Bu yüzden bir şey söylemeyeceğim. Ancak Türkiye Milli Takımı’nın son iki maçını da seyrettim. Bazı milli takımlarda olan sorunlar onlarda da var. Tempoyu yüksek tutmaları gerekiyor.”

DEĞiŞiKLiK BAZEN ÇOK MOTiVE EDER

“KARŞIMIZA gelecek takım (Trabzonspor) tek maç kaybetmiş bir ekip. Hoca değişikliğine gittiler. Bu durum bazen takımlarda motive durumu oluşturur. Biz pozitif oyunumuzu sürdürüp, kendi oyunumuzu oynamalıyız. Kazanabileceğimiz bir maç.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!