Gidelim İstanbul’dan

Güncelleme Tarihi:

Gidelim İstanbul’dan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 22:45

Kulüp çekişmesinin milli maçlara kötü tezahürat olarak yansıması nedeniyle gündeme gelen “Milli maçlar Anadolu kentlerinde oynansın” önerisine, futbolcu ve teknik adamların büyük bölümünden destek geldi.

Haberin Devamı

MİLLİ maçlarda, kulüp rekabetinin Milli Takım’a desteğin önüne geçmesi, son Kazakistan karşılaşmasında yaşanan Volkan Demirel olayı sonrası bir kez daha gündeme çıktı.
Milli maçların İstanbul dışında oynanması, çözüm için bir öneri olarak ortaya atılırken, Hürriyet de konuyu, olayların içinde yaşayanlara sordu...
Beşiktaşlı Olcay, Mustafa Pektemek ile Bursasporlu Serdar Aziz ve Ozan, muhatabın Federasyon olduğunu, teknik ekibin istediği her yerde oynayacaklarını belirttti. Diğer görüşler ise şöyle:

Bilal Kısa: (Akhisar Belediyespor):
İstanbul’da milli maç oynamak çok zor. Şükrü Saracoğlu’nda oynansa G.Saraylı oyuncular, TT Arena’da oynansa F.Bahçeli futbolcular tepki görüyor. Oysa milli davada renk ayrımı olmamalı. Bence Milli Takım Anadolu’da oynasa daha iyi motive olur ve daha iyi sonuçlar elde eder.

Volkan Şen (Bursaspor): Milli Takım için taraftarlar duyarlı olmalı. Benim de başımdan benzer olaylar geçti. Bu nedenle çok konuşmak istemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Anadolu’da Milli Takım daha başarılı olur. Yine de büyüklerimizin sorunu çözeceği inancındayım.

İbrahim Toraman (Sivasspor): Bence Milli Takım’ın maçlarını Anadolu’da oynaması gerek. Çünkü İstanbul’da tribünlerde mutlaka zıt renklerin taraftarları oluyor. Öfkesini kontrol edemeyenler futbolcuları müthiş etkiliyor. Oyuncu da bir insan ve duyguları var. Anadolu doğru karar olur.

Semih Şentürk: (Başakşehir). Anadoluda’da milli maç oynansın ama İstanbul’da da rakipleri baskı altına almak daha kolay. Bunu sağlayacak statlar İstanbul’da... Bu statlara gelen takımların işi daha zor oluyor. Şu anki kaos ortamından çıkıldığı takdirde Milli Takım her yerde başarılı olabilir.

Haberin Devamı

Mehmet Özdilek (Rizespor Teknik Direktörü): Bizden çok federasyonun karar vermesi gerekiyor. Sorun, statla değil, insanların futbola bakış açısıyla ilgili... Anadolu’da milli maçlara ciddi açlık var. İstanbul, statları ve ambiansı ile bu işin lokomotif şehri. Ama Anadolu’da da büyük sevgi var.

UEFA’ya Bursa, Konya ve Kayseri bildirildi

MİLLİ maçların İstanbul dışında oynanması konusunda Futbol Federasyonu’nda çalışma başlatıldı. Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, daha önce UEFA’ya bildirilen Bursa Atatürk ve Kayseri Kadir Has statlarına, Konya Torku Arena Stadı da eklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!