Üçüncü köprüye 6 ekolojik köprü

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü köprüye 6 ekolojik köprü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 20:55

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3. köprü için kesilen ağaçların yerine 5 katı ağaç dikileceğini, bu alanda hayvanlar için ekolojik köprü oluşturulacağını açıkladı. Eroğlu, 70 yerde su sıkıntısı tespit edildiğini belirterek, buralara yatırım yapıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 3. köprüde kesilen ağaçların yerine 5 katı kadar ağaç dikilmesini zorunlu hale getirdiklerini söyledi. Eroğlu şöyle devam etti:

EKOLOJİK KÖPRÜ OLUŞTURULACAK

“Bunun dışında ekolojik yaban hayat için ekolojik köprü yapılması taahhütname aldık. 6 tane ekolojik köprü yapılacak. Havaalanındaki alan ormanlık alan görünüyor, ancak bu alan kömür çıkarılırken tahrip edilmiş. Burada kesilen ağaçların da 5 katı ağaç dikilecek, çoğu ağaç da taşındı. İstanbul’da 1.5 milyon adet ağaç dikildi. İstanbul cennet gibi oldu. Geçen sene 100 bin erguvan, 100 bin ıhlamur seferberliği başlattık. Bu tamamlandı.

2B’DEN 97 MİLYON LİRA GELİR BÜTÇEYE AKTARILDI

2B gelirlerinin payı bakanlığımıza aktarılıyor. 97.4 milyon lira kaynak kullanılmış. 81.2 milyon geçen yıl bu yıl da 16.2 milyon liralık bir aktarma oldu.

Haberin Devamı

70 YERİN SU SIKINTISI BELİRLENDİ

Kuraklığa karşı ciddi tedbirler aldık. İçme suyu ile ilgili 2007 yılında bütün şehirler için bir eylem planı hazırladık. 40 yıl sonrası ihtiyacını bile belirledik. 70 yerin su sıkıntısını belirledik. 70 büyük yatırım yaptık. Kuraklığa rağmen su akmışsa bunun sonucudur.

AKRABAYA İHALE VERMEYİZ

HES’lerin denetimini firmalar yapıyor. Onlara mesuliyet getirdik. İhaleleri biz yapıyoruz, doğrudur. Ama emin olun biz aile olarak karar almıştık. Hiçbir akrabalarımız ne İSKİ’ye girecek ne de devletten ihale alacak. Bu ihaleleri de akrabaya vermeyiz. Maden ruhsatlarını biz vermiyoruz, Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü veriyor. Uygun görmediğimiz izinler ise mahkemeye bile gidiyor.

MİNERALLİ SULARA İZLEME

Atık suyun yüzde 33’ü arıtılıyordu. Bunu yüzde 70’e çıkardık. Mineralli sularda 8 doğal kaynak sularında 45 tahsis yapıldı. Bunla ilgili düşüncemiz gölden su çekenlerin izlenmesi faaliyetlerine başladık. Su seviyelerinin düştüğü kesin. Düşüşün yağışlardaki azalma olduğunu tespit ettik.

KÖPEK DÖVÜŞLERİ

Köpek dövüşleri için 32 kişi hakkında 4 bin 500 lira idari para cezası kesildi. Bu konuda da gereken yapılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!