Mustafa Çulcu: Bu hakeme mecbur kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Bu hakeme mecbur kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 18:41

MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, Galatasaray-Trabzonspor maçına Mustafa İlker Coşkun'u atayan MHK'yi topa tuttu. Coşkun'un mecburiyetten atandığını iddia eden Çulcu, "Bu MHK dağılmış, bitmiştir. FIFA listesine aldıkları Tolga Özkalfa'ya büyük maç veremiyorlar, ama listede olmayan Mustafa İlker Coşkun'a veriyorlar!" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) büyük bir sürpriz yaparak, Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçına Mustafa İlker Coşkun'u atadı. Hakemlik kariyerinde ilk kez büyük bir maç yönetecek olan Coşkun'un atanmasının ne derece doğru olduğunu MHK'nin eski başkanlarından Mustafa Çulcu'ya sorduk.

Zekeriya Alp başkanlığındaki MHK'ye çok ağır eleştirilerde bulunan Çulcu, "Bu MHK dağılmış, bitmiş vaziyette. Galatasaray-Trabzonspor maçına Mustafa İlker Coşkun'un atanması bu tükenmişliğin en güzel kanıtlarından biridir" dedi. Mustafa Çulcu'nun değerlendirmesi şöyle:

Mustafa Çulcu: Bu hakeme mecbur kaldılar

Haberin Devamı


SARVAN-UILENBERG İŞBİRLİĞİ İFLAS ETTİ
İşin özü şu; bu MHK üç yıldır, Oğuz Sarvan-Jaap Uilenberg ikilisi ise 2008’den beri görevde. Galatasaray-Trabzonspor maçına Mustafa İlker Coşkun’un atanması MHK’nin ‘bitmişliğinin ve tükenmişliğinin’ sonucudur. ‘Genç hakemlere görev veriyoruz’ sloganıyla olayı şirin göstermeye çalışıyorlar ama işin gerçeği bu.

Mustafa Çulcu: Bu hakeme mecbur kaldılar

ÖZKALFA'NIN FIFA LİSTESİNDE NE İŞİ VAR?
MHK, yanlış politikalarının bir sonucu olarak Tolga Özkalfa’yı FIFA listesine koydu. Eğer siz genç hakem yetiştirmeye karar verdiyseniz, o listede Tolga Özkalfa’nın ne işi var? Mustafa İlker Coşkun, Tolga Özkalfa’dan 3 yaş daha genç. Yoyo testinde Özkalfa 18.2 yaparken, Coşkun 19.2 yapıyor. Üstelik Coşkun ODTÜ mezunu olduğu için çok iyi İngilizce biliyor. Buna rağmen onu FIFA listesine almıyorsunuz, denenmiş ve daha yaşlı Tolga Özkalfa’yı alıyorsunuz.
Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım’ı ‘iyi koşamıyorlar’ diye FIFA listesinden çıkarıyorsunuz, ama onların yerine aldığınız hakemlere derbi veremiyorsunuz. Ondan sonra da ‘Türk hakemlerine Avrupa’dan çok maç geliyor, başarılıyız’ diyorsunuz.

BU MAÇLARI ÖZKALFA VE PALABIYIK'A NEDEN VERMİYORSUNUZ?
Eğer siz Tolga Özkalfa ve Ali Palabıyık’ı FIFA listesine aldıysanız, o zaman büyük maçlara bu ikisinden birini vereceksiniz. Ama bunu yapamıyorsunuz çünkü bu hakemlere güvenmiyorsunuz.
‘UEFA kriterleri’ diyorlar, ama bu kriterleri kendileri çiğniyorlar. Bu tablo gösteriyor ki, MHK dağılmış, bitmiş vaziyette. Ne yaptıklarını bilmiyorlar.

Haberin Devamı

Mustafa Çulcu: Bu hakeme mecbur kaldılar

BU ZAMANA DEK KORKAK DAVRANDILAR
Olayın diğer tarafına gelince… Mustafa İlker Coşkun’un bu maça atanması tabii ki doğru. Hatta geç kalmış bir uygulama. Bu noktada ben MHK yetkililerine sormak istiyorum, ‘bugüne kadar neredeydiniz?’
MHK bugüne kadar büyük maçları Fırat Aydınus-Cüneyt Çakır-Bülent Yıldırım üçlüsüyle idare etti. Yeni isimlere şans vermeye korktular, cesaretsiz davrandılar. Ama şimdi Mustafa İlker Coşkun’a mecbur kaldılar.

DÖRDÜNCÜ HAKEM OCAK PTT 1. LİG'DE BİLE MAÇ YÖNETMEDİ
Daha önce de ifade ettiğim gibi, Mustafa İlker Coşkun’un Galatasaray-Trabzonspor maçına atanması geç kalmış bir karar. Eğer bu genç kardeşimiz hakemlikte ilerlemek istiyorsa, bu görevi başarıyla yerine getirecek. Başka çaresi yok. Galatasaray-Trabzonspor maçının dördüncü hakemliğine Ömer Faruk Ocak’ın atanması da ayrı bir hata. Bu arkadaşımız bu zamana dek bırakın Süper Lig’i, PTT 1. Lig’de bile maç yönetmedi. Böyle önemli bir maça bu kadar tecrübesiz bir hakem verilir mi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!