‘Okul’u ünlüler açtı

Güncelleme Tarihi:

‘Okul’u ünlüler açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

Oyuncu Serhat Kılıç, Ankara’da ‘Okul’ isimli oyunculuk, yazarlık ve dans merkezi açtı. Oran’daki merkezin açılışına 80’ler dizisi ekibinin yanısıra Ayşegül Aldinç, Birol Güven ve Emre Karayel gibi pek çok ünlü isim katıldı.

Haberin Devamı

Serhat Kılıç, kardeşi Sinem Kılıç’la birlikte Ankara’da bir ‘Okul’ isimli oyunculuk, yazarlık ve dans merkezi açtı. Merkezin açılışına Ayşegül Aldinç, Şoray Uzun, Birol Güven, Emre Karayel gibi çok sayıda isim katıldı.
Serhat Kılıç, amaçlarının sisteme karşı çıkmak yerine sistemin eksiklerini gidermek olduğunu belirtti. Kılıç, yetenek sınavı açmayacaklarını, üç dört aylık bir hazırlık sınavından sonra katılımcıları yeteneklerine göre yönlendireceklerini dile getirdi. Kılıç, Okul’la ilgili olarak şunları söyledi:

SANAT EĞİTİM SİSTEMİNDEN KALKTI

“Bu yıl Bilkent Üniversitesi’ne girişimin 20. yılı. Okul açmak hep hayalimdi. Ama biraz olgunlaşması gerekiyordu. Eğitim sisteminden sanat tamamen kalktı. Matematik, fizik, kimya, fen dersleri dışında bütün dersler önemsiz. Şiir, müzik, tiyatro sadece eğlence aracı haline geldi. Ama bunlar bize vicdanlı olmayı, empati kurmayı, birbirimizi sopalarla öldürmemizi sağlayan şeyler. Bunlar hayatımızda olmadığında daha vahşi oluyoruz. Medya sayesinde vahşeti de kanıksadık. Kendimizle barışmamız gerekir. Okul bunun için.

Haberin Devamı

ANKARA DAHA HİJYENİK

Ankara daha hijyenik bir yer olduğu için Okul’u burada açtım. Ankara, henüz televizyon piyasasının pençelerini geçiremediği bir yer. Ama çok kayıplar veriyor. Birçok insan İstanbul’a göçüyor. Ben burada kalanları değerlendirmek ve daha hijyenik bir ortamda yeni bir sistemin provasını yapmak istiyorum. Yeni biçimler arayışındayız. Hamlet’i artık orijinal 6 buçuk saatlik haliyle yeni nesle izletemeyiz. Nasıl yaparız da evrensel mesajları yeni kuşaklara verebilirizin arayışı içindeyiz. 17-65 yaş arası herkesin katılabileceği Okul’da Meral Üner, Münir Canar, Serhat Nalbantoğlu, Yücel Erten, Tamer Levent, Sevgi Türkay, Ebru Ceylan gibi değerli hocalarımız ders verecek.”

AFTER PARTİ

Açılışın ardından davetliler, Atlı Otel’de yapılan after partiye katıldı. Sahneye çıkıp şarkı söyleyen Serhat Kılıç, kardeşi Selin Kılıç’la birlikte salsa yaptı. İkiliye Emre Karayel de eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!