Bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte Bedelli kredileri

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik ücreti ne kadar İşte Bedelli kredileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 17:36

Ahmet Davutoğlu, Bedelli askerlikte, 28 yaşından gün almış olanların 18 bin lira ödeyerek haktan yararlanacağını söyledi. Bedelli askerlik için kredi çekmeyi planlayanlar, toplamda ne kadar ödeyecek? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

Seçimlerden önce üzerinde durulan bedelli askerlik tartışmaları seçim sonrası da devam etmiş, IŞİD ve Kobani olaylarından sonra askıya alınmıştı. Tartışmalar devam ederken TSK, "Bedelli şu an için uygun görünmüyor" açıklaması yapmıştı. Yaş 25, bedelli ücreti de 20 bin lira olması beklenirken, Ahmet Davutoğlu, "Bugünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda bedelli askerliğin detaylarını açıklayacağım" dedi. Toplantıda bedelli askerliğin çıkacağını söyleyen Davutoğlu, detayları da açıkladı.

Davutoğlu, "1 ocak 2015 itibariyle 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız, 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar." dedi. Bedelli haberi bekleyenler, Davutoğlu'nun açıklamasıyla adeta havalara uçtu. Peki 18 bin lirası olmayanlar bu ücreti nasıl ödeyecek? Orada ise devreye banka kredisi giriyor. Bankaların da uygulamaya yönelik kredilendirme kampanyaları yapması bekleniyor.

Yuvarlak bir hesapla, parası olmayanlar, bedelli için bankalara ayda ne kadar verecek? İşte cevabı:

Bedelli askerlik ücreti ne kadar İşte Bedelli kredileri


AYLIK YÜZDE 1 FAİZLE BEDELLİ KREDİSİ
Bedelli adaylarının şansına kredi faizleri tarihteki en düşük dönemlerinden birini yaşıyor. Muhtemelen bankalar da yarından itibaren vatani görevlerini ‘bedelli’ yapacaklar için özel kredi ödeme planları hazırlayacak. Çalışırken askerliğini bedelli yapmak isteyenler için uygun faizli kredilerin çıkması muhtemel. Şu an tüketici kredisi olarak bankalar en düşük aylık faizi yüzde 1 üzerinden hesaplıyor.

Haberin Devamı

Bedelli faizinin bu rakamın biraz altında olması muhtemel. 18 bin TL kredi alan bir bedelli adayı 12 aylık vade ile kredisini aylık 1.619 TL olarak geri ödeyecek. Yani 18 bin TL’yi 12 aylık taksitlerle toplamda 19.525 TL olarak geri ödeyecek. Vade daha uzarsa sözgelimi 2 yıla (24 ay) çıkarsa taksit miktarı azalacak. 24 ay vadeli 18 bin TL kredi alan bir bedelli adayı aylık 867 TL ödeyecek.
Bankaların bedelli adayları için ‘dosya masrafsız’ kredi kampanyaları çıkarması da seçenekler arasında.

BAKMADAN GEÇME!