Cesare Prandelli: Fenerbahçe'ye çok fazla penaltı veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Cesare Prandelli: Fenerbahçeye çok fazla penaltı veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 15:07

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, "Son haftalara baktığımızda, Fenerbahçe'ye çok fazla penaltı verildiğini görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Trabzonspor ile oynayacakları lig maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye-Kazakistan maçı öncesi küfürlere tepki göstererek sahayı terk eden Volkan Demirel konusunda yorum yapmayan Prandelli, tartışma yaratacak bir açıklama yaparak, "Son haftalarda Fenerbahçe'ye çok fazla penaltı veriliyor" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki basın toplantısında çarpıcı ifadeler kullanan Prandelli, Türk Telekom Arena'da yaşanan Volkan Demirel konusuyla ilgili olarak, "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Bu konu Fatih Terim ve TFF'yi ilgilendiriyor. İki maçı da seyrettim. Tempoyu yüksek tutması gereken bir milli takım var, bunu gördüm. Fatih Terim'in maç sonrasında bütün dediklerine katılıyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Cesare Prandelli: Fenerbahçeye çok fazla penaltı veriliyor

"BAYERN MÜNİH SANKİ FORVET YOKMUŞ GİBİ OYNUYOR!"
Galatasaray'ın forvetlerinin milli takımda birlikte oynadığının söylenmesi üzerine Prandelli; "İki forvetle oynamak sorun değil açıkçası. Bunun en iyi örneklerinden biri Bayern Münih, sanki forvet yokmuş gibi oynuyorlar. Sorun çift ya da tek forvet değil, daha çok öne çıkıp, daha fazla oyuncuyla atak yapabilmek." ifadelerini kullandı.


"ÇİFT FORVET OYNAMAK KOLAY DEĞİL"
Prandelli, çift forvet oynatmasının zorluklarıyla ilgili olarak, "Son maçta 4-5 pozisyon bulduk, Umut oyuna girmeden önce. Evet, önemli bir futbolcumuz ancak çift forvet oynadığımızda forvet arkası oyuncuları kullanmak zor olabiliyor. Ancak ben daha Trabzonspor maçında nasıl oynatırım, kim oynar düşünmedim. Varsayımlarla bu tip konuları konuşmamamız gerekir. İki forvetle oynadığımızda orta sahada forvetlerle birlikte sayıca üstünlüğünüzü kurabilirsiniz, ancak varsayımlarla sorulara cevap vermek zordur" yorumunu yaptı.

"KADROYU 20-22 FUTBOLCUYA DÜŞÜRMEK İSTİYORUZ"
Prandelli, devre arasında kadrodan ayrılacak oyuncu sayısı konusunda şunları söyledi:
"Başkanımızla konuşmaya başladık. En önemli nokta olarak kadroyu küçültmeyi düşünüyoruz. 20 - 22 futbolcuya düşürmek istiyoruz. Bu işi yapan birisinin korkmaması gerekiyor bu tip şeylerden. Ancak kendi fikirlerinizi sunduğunuzda buna inanmanız gerekir. Son 20 gün farklı bir ruh ve karakter koymayı başardık. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyorum. Biz istiyoruz, taraftarımız istiyor. Biz buna inanıyoruz, biz bir aileyiz."

Haberin Devamı

Cesare Prandelli: Fenerbahçeye çok fazla penaltı veriliyor

"KOLAY KOLAY TRANSFER YAPAMAYACAĞIZ"
Ara transferde bir ismi kadrolarına katıp katmayacakları sorulan Prandelli, "Ebru hanımla (Köksal) kampta konuşmuştuk ve kendisi Finansal Fair Play nedeniyle kolay kolay futbolcu alamayacağımızı söylemişti. Yine de kendimi geri çekmedim. Ben 'elimizdeki futbolcuları değerlendirip çalışmamız gerekiyor' demiştim. Şu anda da buradayım, görevimin başındayım" ifadelerini kullandı.

"SİZ 8 YABANCI DİYORSUNUZ AMA..."
Prandelli, yabancı kontenjanı konusunda; "Her zaman oyunculardan yüzde yüzünü almaya çalışıyoruz. Ancak Türkiye'de 5'ini oynatabiliyoruz. Siz 8 diyorsunuz ancak biz o 5 kişiden yüzde yüzünü almaya çalışıyoruz." yorumunu yaptı.
İtalyan teknik direktör, İstanbul hakkında; "Çok çalışıyorum, iyi de hissediyorum. Zorluklar var, birincisi de Dany hep yanımda olması. Burada turist olarak durmuyorum, çok çalışıyorum. İnsanlar çok nazik davranıyor" dedi.

Haberin Devamı

"F.BAHÇE'YE ÇOK FAZLA PENALTI VERİLDİĞİ..."
Prandelli, kadroyu makul seviyeye indirmek için titizlikle çalıştığını belirterek şöyle devam etti:
"Biz daha liste yapmadık. Sadece amacımız 20-22 oyuncu listesi oluşturmak. İyi veya kötü diye ayırmadık. Ancak ben geldiğimde önceden kalan bir durumdu bu ve bana kaldı. Geldiğimde 33 futbolcu vardı. Bu durumda herkesi motive etmek, çalıştırmak zor oluyor. Zor bir durum ancak bunu çözeceğimize inanıyorum. Son haftalara baktığımızda, Fenerbahçe'ye çok fazla penaltı verildiği... Ben bunu görüyorum. Puanlar önemli değil, sekiz hafta sonrasında birinci olmamız gerekiyor."

"TÜRKİYE'DE HANGİ TAKIM İYİ OYNUYOR?"
Prandelli, son olarak, "Takımlar 3 ayda doğmaz. Her maç sonrasında geliştiğimizi görüyorum. Fiorentina döneminde ve İtalya döneminde, Avrupa'nın en iyi defanslarından biriyle oynuyordum. Burada çok geniş oynuyorlar. Biz bunları geliştiriyoruz her geçen hafta. Polemiğe girmek istemiyorum ancak Sabri'nin takım için iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Eleştiriler işimizin bir parçası. Ancak yorumculara şunu sormak istiyorum; Türkiye'de hangi takım iyi oynuyor?" ifadelerini kullanarak toplantıyı noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!