UEFA Galatasaray'ın cezasını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

UEFA Galatasarayın cezasını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 14:56

UEFA, Galatasaray Kulübü'ne Borussia Dortmund maçında çıkan olaylar nedeniyle 70 bin Euro para cezası verdi.

Haberin Devamı

UEFA Disiplin Komitesi, Borussia Dortmund maçındaki olaylar nedeniyle Galatasaray'a 70 bin Euro ceza verdi.
Sarı kırmızılı taraftarların sahaya attığı meşale ve fişekler nedeniyle karşılaşma iki kez durdurulmuştu. Böylece Galatasaray, Devler Ligi'ndeki son maçında Arsenal maçında seyircisi önünde oynayabilecek.

UEFA, Borussia Dortmund-Galatasaray maçında yaşananlar nedeniyle ev sahibi ekibe de ceza kesti. Sarı-siyahlılara 32 bin euroluk para cezası verildi. Alman ekibi olaylarla ilgili yeterli güvenlik önlemini almadığı için soruşturuluyordu. Ayrıca Galatasaray Kulübü 30 gün içinde Signal Iduna Park Stadı'ndaki hasarları karşılayacak.

Diğer taraftan Alman polisi olaylarla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

BİR CEZA DA TRABZONSPOR'A

Öte yandan UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Trabzonspor'un kendi sahasında oynadığı Lokeren maçında yaşananlar dolayısıyla kulübe 29 bin Euro para cezası verdi.
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Cezaya gerekçe olarak UEFA Avrupa Ligi'nde 23 Ekim tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığımız Lokeren maçında taraftarlarımızın pankart açması ve meşale yakması gösterildi" ifadesi kullanıldı.
UEFA, Trabzonspor'un Lokeren ile deplasmanda 6 Kasım tarihinde yaptığı maçta taraftarların sahaya girmesi ve meşale yakması nedeniyle de 55 bin Euro para cezası vermişti. Kulüp, her iki maçta yaşananlar dolayısıyla 84 bin Euro para cezası ödeyecek.

Haberin Devamı

DORTMUND-GALATASARAY MAÇINDAKİ OLAYLAR AVRUPA'YI SALLAMIŞTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!