Astsubay Nejdet Aydoğdu'yu şehit eden tabanca Adana'daki çatışmada kullanılmış

Güncelleme Tarihi:

Astsubay Nejdet Aydoğduyu şehit eden tabanca Adanadaki çatışmada kullanılmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 15:23

DİYARBAKIR’da astsubay Nejdet Aydoğdu’nun şehit olmasına neden olan tabancanın daha önce Adana'daki bir çatışmada kullanıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine olaya karıştığı tahmin edilen 30 yaşındaki Yunus Emre T. gözaltına alınarak Adana'ya getirildi.

Haberin Devamı

Geçen 29 Ekim’de Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ndeki semt pazarında Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda görevli 25 yaşındaki Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, aşeren hamile eşi Esra Aydoğdu’na meyve almak istediği sırada yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Astsubay Aydoğdu, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

TORBACI ÇATIŞMASINDA DA KULLANILMIŞ


Olay yerinde ele geçirilen boş kovanların balistik incelemesinde tabancanın 3 Ocak 2013’de Adana’nın Kiremithane Mahallesi’nde 3 kişinin yaralandığı torbacıların çatışmasında da kullanıldığını ortaya çıkarttı.

Bu gelişme üzerine çalışma başlatan Adana polisi, torbacı çatışmasında tabancayla ateş ettiği belirlenen Yunus Emre T.’nin Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde gizlendiğini saptandı. Ortaca İlçesi’nde dün düzenlenen operasyonda Yunus Emre T., ile kendisine yardım ve yataklık ettiği iddia edilen bar işletmecisi C.A., yakalandı. C.A., Muğla’da sorgulanırken üzerinden bir tabanca çıkan Yunus Emre T. ise daha önceki torbacı çatışmasıyla ilgili sorgulanmak üzere Adana’ya getirildi.

Haberin Devamı

Gece sağlık kontrolünden geçirilen Yunus Emre T., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

Polis, astsubayı şehit eden tabancayı Adana’daki torbacı çatışmasında Yunus Emre T.’nin mi yoksa başka birinin mi kullandığını belirlemeye çalışıyor. Ayrıca, Yunus Emri T.’nin astsubayın şehit edilmesine karışıp karışmadığı, tabancanın Diyarbakır’a kim tarafından nasıl götürüldüğü de araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!