Sosyal medyada zirve Galatasaray'ın

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada zirve Galatasarayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 13:55

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin resmi sponsoru teknoloji firması HTC'nin "Sosyal Medyada Futbol ve Şampiyonlar Ligi" başlıklı araştırmasına göre, sosyal medyada yeni sezonda en çok konuşulan takım Galatasaray oldu.

Haberin Devamı

HTC Türkiye için Somera Sosyal Medya Araştırma şirketi tarafından yapılan ve La Mancha Kuruçeşme'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklanan araştırma, ilginç sonuçları da ortaya koydu. Yaklaşık 90 milyon sosyal medya iletisinin analiz edildiği araştırmaya göre, Türkiye'de sosyal meydada futbolla ilgili her gün ortalama 400 binin üzerinde paylaşımın gerçekleşti.

En çok konuşulan takım Galatasaray

Araştırma sonuçlarına göre, "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımları içinde sosyal medyada en çok konuşulanı Galatasaray olarak dikkati çekti. Sezon başından bu yana 30 Ağustos-1 Kasım tarihlerini kapsayan sürede 10,6 milyon paylaşımla Galatasaray birinci, 9,9 milyon paylaşımla Fenerbahçe ikinci, 7,3 milyon paylaşımla Beşiktaş üçüncü, 2,8 milyon paylaşımla da Trabzonspor dördüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Kadın kullanıcıların en çok konuştuğu takım Fenerbahçe

Araştırmada, kadın kullanıcılar arasında sosyal medyada en çok konuşulan takım ise Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe hakkında konuşan kadınların oranı yüzde 42'ye ulaşırken, yüzde 29 oranıyla Galatasaray ikinci, yüzde 28 oranıyla Beşiktaş üçüncü, yüzde 27 oranıyla Trabzonspor ise dördüncü sırayı elde etti. Bu arada sosyal medyadaki futbol konuşmalarının yüzde 69'unu erkeklerin, yüzde 31'ini ise kadınların gerçekleştirdiği belirtildi.

En çok konuşulan futbol adamı Fatih Terim

Araştırma sonuçlarına göre en çok konuşulan futbol adamları listesinin ilk sırasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yer aldı. Terim'in 406 bin 203 paylaşımla ilk sırayı aldığı sezon başını kapsayan dönemde, en çok konuşulan ikinci kişi 380 bin 480 paylaşımla eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal oldu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise 314 bin 969 paylaşımla en çok konuşulan futbol adamları listesinin üçüncü sırasına yerleşti. Spor Toto Süper Lig'de en çok konuşulan yabancı futbolcular arasında Galatasaraylı oyuncular Felipe Melo ile Wesley Sneijder ilk iki sırayı alırken, onları Beşiktaşlı Demba Ba ve Fenerbahçeli Diego Ribas takip etti.

Şampiyonlar Ligi'nin en popüler futbolcusu Neymar

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunda Türkiye'de sosyal medyada en çok konuşulan futbolcu ise Barcelona'nın Breziyalı golcüsü Neymar oldu. Neymar için Türkiye'den 278 bini aşkın paylaşım yapılırken, ikinci olan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo için 92 bin, üçüncü olan Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi için ise yaklaşık 62 bin paylaşım yapıldı. İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan ise dördüncü sırada yer aldı. Aynı dönemde Barcelona ve Real Madrid açık ara en çok konuşulan iki UEFA Şampiyonlar Ligi takımı olarak dikkati çekti

İspanya Birinci Ligi La Liga, Türkiye'de sosyal medyada en çok konuşulan Avrupa ligi oldu. Bu ligin ardından İngiltere Premier Lig, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A ve Fransa Ligue 1 sıralandı. Takımlarla ilgili en çok fotoğraf paylaşımı ise sırasıyla Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe için yapıldı. Takımlara göre Twitter'da en çok paylaşılan içeriğin Beşiktaş'ta Onursal Başkan Süleyman Seba'nın vefatını duyuran mesaj, Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera'nın taraftarlara verdiği destek nedeniyle teşekkür mesajı, Fenerbahçe'de ise Alex de Souza'nın eski takımına gönderdiği tebrik mesajı olması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!