Erkekler benden neden kaçıyor

Kimle ilişkiye başlasam, bir hafta sonra telefonlarıma çıkmıyor ve benden kaçıyor. Kimseye zarar vermediğim halde neden böyle oluyor?

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, benim çok önemli ve anlayamadığım bir sorunum var. Ben 27 yaşındayım bir genç kadınım. Bir gençten hoşlanıyorum; onun da benden hoşlandığını biliyorum. Daha sonra bana açılıyor ve bir ilişkiye başlıyoruz.
Bana aşık olduğunu söylüyor ama 1 hafta sonra birden telefonunu açmıyor, mesajlara cevap vermiyor ve böylece ilişki bitiyor. Aynı şekilde bir başka erkekle yeni bir ilişkiye başlıyorum; daha doğru düzgün görüşmeden, konuşmadan aynı şey tekrarlanıyor.
Önceki gün, buluşmak için planlar yaparken sonraki gün telefonları açmıyor, kaçıyor ve öylece bitiyor. Bu durum başıma 3-4 kez gelince, artık lanetli olduğumu düşünmeye başladım. Kimseye bir kötülük yapmadığım, kimseye zarar vermediğim halde neden böyle oluyor? Lütfen bana yardım edin, ben işin içinden çıkamıyorum.
Rumuz: Lanetli miyim?

Haberin Devamı

Sevgili kızım, senin lanetli olman gibi bir düşünceye kapılman ne kadar saçma... İlişkilerde iyi gitmeyen bir şeyler varsa insan bir dönüp önce kendine bakmalı. Daha sonra da karşısındaki insana. Belki de suç sende değil, karşındakilerdedir. Günümüzde gençler arasında görülen ciddi bir uyumsuzluk, yüzeysellik, belki de sevgisizlik diyebileceğim bir sorun var. Bunu senin de bilmen gerekir. Aslında 27 yaşında olduğunu söylüyorsun ama demek ki hâlâ ilişkiler konusunda saf bir tarafın var. Eğer son zamanlarda genç kızlarda rastladığım ve çok tenkit ettiğim bir tavır içindeysen, erkeklerin senden kaçması çok normal. Erkeklerin üzerine çok fazla düşüyorsunuz kızlar. Sürekli telefonla arıyor, mesajlar atıyor, internetten, Facebook’tan iletişim kurmaya çalışıyorsunuz. Bu durum bağımsızlığına aşırı düşkün genç adamları boğuyor. Sizi sevmiş bile olsa, kaçmak istiyor. Lütfen bunu yapmayın. Bir de hemen “evlenilecek kız” imajına bürünmeyin. Çok itici olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları