Artık gaza basma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Artık gaza basma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 01:30

YAKLAŞIK 200 milyon dolarlık yatırımla 2.5 ay önce Kozyatağı’nda hizmete giren ortalam yüzde 50 doluluk oranını aştı. Haftasonu dönemlerinde yüzde 80 doluluk oranlarını yakaladıklarını ifade eden Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, 2015’te ise ortalama yüzde 90 doluluk oranlarını hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bu çerçevede çalışmalarının sürdüğüne vurgu yapan Çağlar, “2.5 ay gibi kısa bir sürede bu oranlarını yakalayınca planlarımızı yukarı yönlü revize ettik. 1 Ocak itibariyle Hilton Otelleri bünyesinde rezervasyon sistemi de devreye girecek. Buradan da ciddi talep geleceğine inanıyoruz. Bunu dışında ekibimiz fuarları takip ediyor. 2.5 aylık sürecin ardından gaza basma zamanı geldi” diye konuştu.

320 ODASI VAR
Hilton Hotels&Resorts markasının Anadolu Yakası’ndaki ilk oteli olduğunun altını çizen Çağlar, Anadolu Yakası’na iş için gelen yabancı misafirin otel seçiminde markaya ve lokasyona göre tercih yaptığını belirtti. Hilton’un marka değeri ile birlikte, otelin iş dünyasının merkezinde konumlanmasının, Bağdat Caddesi’ne ve alışveriş merkezlerine yakınlığının tercih edilmelerini sağladığını söyleyen Çağlar, “Anadolu Yakası’nda 5 yıldız kategorisinde 6 uluslararası, 6 yerli zincir otel olduğunu belirtti. Çağlar, “İnternasyonel 6 otelin toplam oda sayısı yaklaşık 1600-1700. Hilton Kozyatağı 320 oda ile kapasitenin yüzde 20’sine sahip. Toplantı salonlarında ise 1.700 metrekare alan üzerine konumlanmış multifonksiyonel 16 salonla bölgedeki uluslararası zincirler arasında en yüksek kapasiteye sahip otellerden biriyiz’’ dedi. Otelin açıldığı 9 Eylül’den bu yana özellikle iş segmentindeki misafir sayısında yüksek geceleme sayısı yakaladıklarını belirten Çağlar, 210 toplantı organizasyonu ve 28 düğüne ev sahipliği yaptıklarını vurguladı. Çağlar konaklama yapan misafirin yüzde 60’ının yabancı yüzde 40’ının ise yerli olduğunu söyledi. Çağlar oda fiyatlarının ise 120 Euro seviyelerinde olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

SOSYAL YAŞAM ALANI
Oteli inşa ederken Anadolu Yakası’nda yaşayan halkın sosyal yaşamına da yeni bir boyut getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Çağlar, “Özellikle bulunduğumuz lokasyonda beklentileri karşılayacak bir eğlence merkezi yok. Biz bölge halkını da düşünerek farklı bir sosyal alan yarattık” dedi. İstanbul’un dünyaca tanınan restaurant’ı 360’ın ve Emre Ergani’nin işleteceği The Bar’ın da önümüzdeki günlerde otelde hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Çağlar, aynı zamanda 24 saat açık bir spor salonu ve spa merkezi ile bölge halkına ihtiyaçları noktasında farklı hizmetleri Hilton konforu ile sunduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

1 milyon dolarlık simulasyon

OTELDE 47 executive ve 23 suit olmak üzere 320 oda ile hizmet derdiklerini dile getiren Hakan Çağlar, “Hilton İstanbul Kozyatağı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na 28.5 ve Atatürk Uluslararası Havaalanı’na 37.9 kilometre uzaklıkta. Marmaray ile 25 dakikada Avrupa yakasına geçilebiliyor. Bunun dışında 1 milyon dolarlık yatırımla motor sporlarının teknoloji ve simülasyonla buluştuğu eğlence merkezi Speedcity’i otelde hayata geçirdik. Gerçek Formula araçlarıyla misafirlere yarış deneyimi sunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!