Minik öğrencilere trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Minik öğrencilere trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 12:08

Edirne'de uygulanan "Trafikte Minik Beyaz Adımlar Projesi" kapsamında, okul öncesi öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Edirne Emniyet Müdürlüğü'nce uygulanan proje çerçevesinde, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, akülü arabalar eşliğinde, trafik ışığı, trafik çizgileri ve trafik polislerinin yer aldığı minyatür parkurda eğitim gördü. Eğitim sonunda öğrencilere temsili sürücü belgesi verildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, minik öğrenciler araçlarıyla trafiğe çıkmadan önce yaptığı konuşmada, insanlara trafik bilincinin küçük yaşlarda yerleştiğini söyledi. Projenin uygulanmasında katkısı bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ve Spor Toto Genel Müdürlüğüne teşekkür eden Şahin, şöyle konuştu:
"Onların katkısı ve gönderdiği ödenekle uygulanan bu eseri, ilimizin değişik okullarında ve ilçelerde de yapacağız. Çocuğa küçük yaşta ne verirsen onu alır. Çocuklar eve gittiğinde veya sokakta yürürken annesini bile yönlendirecek. Böylece miniklerin trafik deneyimi velilerine örnek olacak."

Haberin Devamı

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ da eğitimin sonucunda çocukların şimdi ve gelecekte meydana gelebilecek trafik kazalarının önüne geçeceğini söyledi. Baştuğ, çocuklar, aileler ve toplumda trafik bilincinin oluşturulmasının çok önemli olduğunu belirtti.

"Kazaların çoğu insan kaynaklı"

Programda, trafik kazalarına ilişkin verilen bilgide, Türkiye'de trafik kazaları sonucu 29 yılda 350 bin insanın yaşamını yitirdiği belirtildi. Trafikteki sürücüler ve yayaların kazalardaki hata oranının azımsanmayacak kadar fazla olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemizde trafik kazaları istatistiklerine baktığımızda yüzde 88.4'ü sürücü, yüzde 10.5'i yaya olmak üzere yüzde 98.9'u insan unsurundan kaynaklanmaktadır. 2012 yılındaki kazalarda ölenlerin yüzde 8.2'sini ve yaralananların yüzde 15.9'unu 2 - 17 yaş arası çocuklar oluşturmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!