Öğrencilerini eliyle besliyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerini eliyle besliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 11:48

Adıyaman'da bir öğretmen, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla evinde hazırladığı yemekleri öğrencilerine ikram ediyor.

Haberin Devamı

Merkez Özel İdare İlkokulunda görev yapan Mehmet Uğur Ayhan, 3 yıldır haftanın belirli günleri öğrencileri için yemek hazırlıyor. Daha çok yöresel lezzetleri tercih eden Ayhan, mutfağında hazırladığı yemeği de okulda 28 öğrencisiyle tüketiyor.

Ayhan, öğrencilerinin iyi beslenmesini amaçlandığını söyledi.

Öğrencilerinin sağlığının kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ayhan, "Öğrencilerime sürekli sağlıklı bir şeyler yedirmek istiyorum ki onlar hastalanmasın, devamsızlık yapmasın. Çünkü zincirin bir halkası koptuğu zaman birleştirmek zordur. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Geleceğimiz sağlıklı olsun diye beslenmelerine dikkat ediyorum" dedi.

Ayhan, öğrencilere her konuda yardımcı olduğunu dile getirdi.

Yemek yapmayı bekarlık döneminde öğrendiğini anlatan Ayhan, öğrencilerine genellikle yöreye ait olan ciğer, lahmacun, Adıyaman hıtabı, etli pilav hazırladığını belirtti.

Öğrencilerini kendi çocukları gibi sevdiğini ifade eden Ayhan; "Daha lezzetli olsun diye yemeğe sevgimi katıyorum. Şu anda haftanın belirli günlerinde bu geleneğimi sürdürüyorum. Bazen de hayırseverlerden destek alıyorum. Emekli oluncaya kadar öğrencilerim için yemek yapmaya devam edeceğim."

Öğrencilerden Uğur Arıca ise öğretmeninin yaptığı yemekleri çok sevdiğini belirtti. Öğretmenini çok sevdiğini ifade eden Arıca, "Kendisi iyi kalpli bir insan. Derslerimize çok çalışarak öğretmenimizi üzmemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Melike Özçelik de öğretmeninin yaptığı yemeklerin çok lezzetli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!