Eşini dövüp, zorla cinsel ilişkiye giren kocaya hapis

Güncelleme Tarihi:

Eşini dövüp, zorla cinsel ilişkiye giren kocaya hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 11:04

ERZURUM’da eşinin ayaklarını çarşafla, kollarını ise başörtüsü ile bağladıktan sonra dövüp zorla ilişkiye girmekle suçlanan İ.H., 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, 25 Aralık 2012 günü merkez Yakutiye ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 44 yaşındaki İ.H. ile 45 yaşındaki eşi B.H. arasında evin ihtiyaçlarını karşılamaması, çocuklarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle sürekli tartışma yaşanıyordu. İ.H. bu tartışmalar sırasında eşi B.H.’ye şiddet uyguluyordu. Olay günü de tartışma yaşadılar. İ.H., 4 çocuğunun annesi B.H.’nin ayaklarını çarşafla, kollarını ise başörtüsü ile bağlayıp dövdü. Daha sonra da bu şekilde rızası dışı cinsel ilişkiye girdi. Kocası hakkında şikayetçi olan B.H. için doktor, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde yaralandığı yönünde rapor verdi. 7 Ekim 2013 günü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve 22 Temmuz 2014 günü ise Atatürk Üniversitesi Adli Kurulu tarafından verilen raporlarda B.H.’nın ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

''DUYGULARIMA HAKİM OLAMADIM''

Bir hastanede taşeron işçi olarak çalışan İ.H. hakkında ’basit yaralama, cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak, nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Duruşmaya eşi ile birlikte katılan İ.H., önce iyi niyetli olarak yaklaştığını, sonra sinirlendiğini ve duygularına hakim olamadığını söyledi. Olay esnasında eşini dövmediğini anlatan İ.H., "Daha önce tokat atmıştım. Bu olaydan sonra aramızda bir sorun yaşanmadı. Halen birlikte yaşıyoruz. Duygularıma hakim olamadım" dedi.

''KOCAM ÇOK DÜZELDİ''

Davada şikayetinden vazgeçen B.H. ise, "Eşim maddi sıkıntı nedeniyle beni dövdü. Bu olaydan sonra tek tokat bile atmadı. Kocam çok düzeldi. 4 çocuğumuz var" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, İ.H.’ye eşi şikayetinden vazgeçtiği için cinsel istismar suçundan ceza verilmezken, basit yaralama suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile geri bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!