Öğrenci ve öğretmenlere uyuşturucuyla mücadele eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci ve öğretmenlere uyuşturucuyla mücadele eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 10:00

Kayseri'de 12-18 yaş grubundaki öğrencileri uyuşturucudan korumayı amaçlayan "Sağlıklı Gençlik Mutlu Gelecektir" projesi kapsamında 350 okulun yöneticileri ve rehber öğretmenlerine eğitim verilecek.

Haberin Devamı

Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce hazırlanan projenin TED Koleji Konferans Salonu'nda tanıtımı yapıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kent merkezindeki okulların yöneticileri ve öğretmenlerinin katıldığı programın açılışında, çocuklara matematik, coğrafya, tarih öğretirken, ahlaki gelişimleri için de gerekli terbiyenin verilmesinin önemine dikkati çekti.

"Bu değerleri çocuklarımıza verirsek onları kötü alışkanlıklardan koruyarak mezun edebiliriz" diyen Vali Düzgün, şöyle konuştu:
"Talim ve terbiyenin terbiye kısmını ihmal etmememiz gerekiyor. Gündemimizden hırsızlık da uyuşturucu da diğer suçlar da kalkacaktır. Bu nedenle tüm okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin çocuklarına bu eğitimi vermesi gerekiyor. Bunu her branştaki öğretmen hem dersteki mesajlarla ya da dersle doğrudan bağlantılı olarak verebilirler. Sosyal medyanın, çevrenin etkisiyle artan uyuşturucu alışkanlığı konusunda çocuklarımızı bilgilendirmemiz lazım. Bu bilgilendirmeyi yaparken dikkatli ve hassas olmalıyız. Çünkü bu konuyla hiçbir ilgisi, bilgisi olmayan çocuklara bu konuyu aktarırken onlar da merak uyandırmamamız gerekiyor."

Haberin Devamı

Kayseri'de 282 bin öğrencinin olduğunu hatırlatan Düzgün, "Bunların içinde belki çok az bir kısmı bu tür zararlı alışkanlıklarla karşılaşmış olabilir. Onları koruyalım derken diğer çocuklarımızı da kamuoyunda bonzai gibi isimlerle adlandırılan bu maddeleri onlara merak ettirecek şekilde aktarırsak bu da sakıncalı olur. Bir kere denense bile zararlarının çok büyük olacağı, ölümcül sonuçlarının olacağı anlatılmalı" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise projeyle sağlıklı bir nesil yetiştirmek için 350 okulun müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenlerin konunun uzmanları tarafından eğitileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!