Şerefsiz diyordu sekretarya kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Şerefsiz diyordu sekretarya kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 01:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çözüm Süreci” tartışmalarıyla ilgili, “Hayatları yalan üzerine inşa edilmiş. Bu kadar yalan kolay nasıl söylenir benim aklımın almadığı bir şey. Daha düne kadar ağabeyi ‘PKK ile görüşüyorsunuz, diyenler şerefsizdir’ diyordu. Şimdi sekretarya kuruyorlar. Türkiye’nin bir bölgesinde devletin hiçbir kurumu çalışmıyor. Söyledik, sorun var, evet. Çözülmesi lazım, evet. Demokrasi ve özgürlük içinde çözülmesi lazım, evet. Nerede? TBMM’de çözülmesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

GÖZLEMCİ UYARISI

CHP Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “TBMM’yi devre dışı bırakmışsın, kiminle olduğu belli değil, oturmuşsunuz, pazarlık yapıyorsunuz. Şimdi de 3. gözlemciden söz ediliyor. Olayı uluslararası alana taşırsanız, kontrolden çıkarırsınız. Bunu söylemeyi, bu ülkenin bir vatandaşı olarak görev biliyorum. Hükümeti uyarıyorum, bu tuzağa düşmeyin” çağrısı yaptı. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık’ın, “3’üncü göz önerimiz Türk devleti tarafından kabul edilmedi” açıklamasına, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da, “Bu süreç yerli bir süreç. Farklı bir ülkenin, mekanizmanın, bunun içerisinde olmasını doğru bulmuyoruz” sözlerine, ardından HDP’lilerin de benzer açıklamalar yapmasına karşın Kılıçdaroğlu’nun böyle çağrı yapması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KIVIRACAĞIN YER KALMADI

“Gazetelerde, Adli Tıp Kurumu’nun, 17 Aralık yolsuzluk dosyalarıyla ilgili ses kayıtlarının yüzde 100 doğru olduğuna dair raporu yer aldı. Montaj, ek yok, bunların hepsi doğru. Bütün bu dosyayı, bütün bu gerçeklere rağmen kapatmak istediler. Kapatma görevi de Sayın Davutoğlu’na verildi. Abisi, ‘Bak senden şartlarım var, bu dosyaları kapatacaksın, hiç gündeme getirmeyeceksin, hâkim ve savcıları buna göre ayarlayacaksın ve biz bu tezgâhı götüreceğiz’; o da ‘Emredersin’ dedi. Önce AKP Genel Başkanı oldu, sonra Başbakan koltuğuna oturdu. Davutoğlu’na sesleniyorum; Sen akademisyensin, bilimadamı, inançlı, dürüst olduğunu söylüyorsun, o zaman Başbakanlık koltuğunun hakkını ver ve yolsuzlukları sonuna kadar araştır. Belki bizim sözümüze değil, abinin sözüne itibar edebilirsin, onu da yadırgamıyorum. Ama artık tapelerin, ses kayıtlarının yüzde 100 doğru olduğuna dair rapor var. Senin kıvıracağın hiçbir alan kalmadı.

KAPI GİBİ YANINDAYIZ

Sen Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun, onun gereğini yap, ülkene, bütçeye, vatandaşına, doğruluğa, inançlara sahip çık. Yolsuzluklara sahip çıkma. Eğer yolsuzluk konusunda kapsamlı strateji ortaya koyacaksan anamuhalefet partisi olarak kapı gibi yanındayız.

Haberin Devamı

TÜRKÇESİ RÜŞVET DAĞITTIK

17 ve 25 Aralık soruşturmalarında savcı dosyayı kapattı. Ancak TBMM’de kurulan bir soruşturma komisyonu var, herşey adım adım ortaya çıkıyor. Önce Rıza Sarraf’ın kuryesi geldi; ‘Ben Ankara’ya çok defa para götürdüm. Yabancı parayı yani dolar ve avroyu çoğu zaman elden alıp götürdük ve dağıttık’ diyor. Bu ülkede banka var mı? Var. Herhalde Davutoğlu da biliyordur banka olduğunu. EFT var mı? O da var. Peki paraları çikolata kutularının içine, ayakkabı kutularının içine, elbise torbalarının içine dağıtmak da ne oluyor? ‘Çantalara koyduk paraları, Ankara’da dağıttık’ diyor. Türkçesi nedir bunun? ‘Rüşveti dağıttık’ diyor.”

Haberin Devamı

BU BAYRAK BİZİM DE BAYRAĞIMIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık grup konuşmasını yapmadan önce kürsüye gelen Türkmen Dernekleri temsilcilerinin hediye ettiği Türkmen bayrağını aldı. Türkmen Dernekleri temsilcileri, Kılıçdaroğlu’na Türkmen rozetini de taktı. Kılıçdaroğlu, bayrağı aldıktan sonra “Sizin bayrağınız bizim bayrağımız, sizin idealiniz bizim idealimiz, sizin sorunlarınız bizim de sorunlarımızdır. Sizi unutmayacağız” dedi. - Selahattin SÖNMEZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!