Ulan hepiniz oradaydınız be!

Güncelleme Tarihi:

Ulan hepiniz oradaydınız be
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 01:06

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Dersimlinin tarihindeki en büyük katliamı, ucuz bir malzeme olarak kullanıyorsunuz. Bakın bunlar o dönem üç partiye yakın üç ayrı gazete sayfaları. Hani diyorlar ya sen yaptın, sen yaptın. Ulan hepiniz oradaydınız be! Birbirinizi suçlamaya gerek yok, hepiniz Dersim’in sorumlususunuz” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, özetle şunları söyledi:

USTACA GÜNDEM SAPTIRMA

“Ülkenin çözüm bulması gereken şeyler başka, Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın konuştuğu şeyler başka. Bir tarafta bin odalı sarayın yetmiyor yanına 700 odalı yeni konutlar yapılacak. Onun yanına da 4 bin kişilik cami yaptırıyorsun. Herkes senden bunun hesabını sorarken ‘Amerika’yı biz bulduk’ diye gündem saptırmaya çalışıyorsunuz. Burada ciddi tartışılıyor ama dünyada gülüyorlar. Velev ki Müslümanlar keşfetti, bunun bize faydasını anlat. İnanın buna gülüyorlar. Bu kadar suça, günaha bulaşmış Cumhurbaşkanı olarak konuşacak başka konunuz yok mu? Bakın Dersim ve Alevi meselesi de sıkıştıkça sarıldıkları gündem konusu oluyor. Bunu da gündem saptırmak için ustaca kullanıyorlar. Gerçek düşüncelerini asla söylemezler. Onlar Aleviliği sapkın bir mezhep olarak görürler. Tarihe de Aleviye hakkını vermiş Sünni devlet adamı olarak geçmek istemiyorlar. Kendilerince böyle bir günaha girmek istemiyorlar.

Haberin Devamı

İMRALI’YA GENİŞ HEYET

Çözüm Süreci sadece Kürtlerin haklarıyla ilgili değil, her konu Çözüm Süreci’nin bir parçasıdır. İşsizlik de Alevilik de kadınların sorunları da demokratik çözüm ve barış sürecinin başlıkları ve konularıdır. Geniş heyetlerin İmralı’ya gidişi konusunda olumsuz bir cevap almadık ama tarih konusunda henüz netleşmiş bir şey yok. Bizim arzuladığımız (izleme heyetinde) doğrudan siyasi kimliğe sahip veya siyasi aidiyeti olan kişilerden çok biraz genel kamunun vicdanını temsil eden şahsiyetlerin, akil insanların bu heyette yer almasıdır. Politik kimliğiyle angaje olmuş belli bir partiyi temsil ettiği bilinen insanlar o tür heyetlerde çok fazla katkı sunamazlar. En geç 10 gün içinde İmralı ziyaretinin gerçekleşmesini, heyetimizin bir araya gelmesini bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!