Öcalan neyse o da kopyası

Güncelleme Tarihi:

Öcalan neyse o da kopyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 01:06

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun Kürdistan’a yeşil ışık yakacağını iddia etti. Bahçeli, “Bugünün teröristbaşı Öcalan neyse, Dersim ihanetinin başaktörü terörist Rıza (Seyit Rıza) da kopyasıdır” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anaların gözyaşları Türkiye’yi bölerek mi dinecektir? Bugünün PKK’sı neyse, 1937-1938’de Dersim’de isyan edenler aynısıdır. Bugünün teröristbaşı Öcalan neyse, Dersim ihanetinin başaktörü terörist Rıza (Seyit Rıza) da kopyasıdır” dedi. Partisinin grubunda konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

17-25 ARALIK AKIMININ LİDERİ

- ABD’nin keşfiyle ilgili kafa yorup internette dolaşan 5’inci sınıf kulaktan dolma bilgilere itibar edenler, zaman bolluğundan canları sıkılıyorsa dizlerini kırıp işsizliğin, yoksulluğun millet varlığında açtığı dipsiz kuyuları keşfe çıkmalıdır. Marifet fethin kim tarafından yapıldığını konuşmak değil, fethedilene kimin köle gibi bağlandığını itiraf edebilmek, bundan da utanç duymaktır. Saraya kurulan, Hazine’ye çöreklenen zihniyet, Kolomb’un hatıralarında Küba kıyılarında bir dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsettiğini söylemiştir. 17-25 Aralık akımının lideri Kübalı kardeşleriyle konuşacaklarını, o dağın tepesine bir caminin yakışacağını açıklamıştır.

Haberin Devamı

- Biz ‘Türkiye yanıyor’ diyoruz, Erdoğan Küba’ya cami diyor. ‘İşsizlik var’ diyoruz, Erdoğan ‘Başörtülü kardeşime saldırdılar’ diyor. ‘Kaçak ve karanlık saray haramdır’ diyoruz, Erdoğan ‘Az durun cami de yaptıracağız’ diyor. Biz ‘İranlı kara paracı bakanları rüşvete bağlamış, boğazınıza kadar pisliğe battınız’ diyoruz, Erdoğan ‘İranlı’ya laf yok, o hayırseverdir’ diyor.

- Davutoğlu, Türkiye’nin G-20 dönem başkanlığı süresince yolsuzluğa karşı bir strateji oluşturacağını gündeme getirmiştir. Erdoğan’ın halefi ve Bakanlar Kurulu’ndaki özel sekreteri, yolsuzluğa karşı bir strateji oluşturacaklarını ilan etmiştir. Sayın Başbakan, hakikaten de bir yolsuzluk stratejisi oluşturmak istiyorsan, işe kaynaktan, yani 17-25 Erdoğan’dan başlamalısın ki attığın taş ürküttün kurbağaya değebilsin.

BÖLÜCÜLÜĞÜN YENİ LİDERİ

- PKK’nın ve uzantılarının bütün hedefleri artık AKP tarafından temsil edilmektedir. Türkiye’nin bölünmesi için PKK’ya ihtiyaç kalmamıştır. Erdoğan ve Davutoğlu ikilisi ihanet projesini gönüllü olarak BOP kargosundan teslim almışlardır. AKP zihniyeti, Kandil kadrolarının geride kalmış bütün niyetlerini siyaset zemininde çözmeyi kafasına koymuş ve bölücülüğün yeni liderliğine soyunmuştur. Erdoğan ve Davutoğlu dayatılan hain projeler gereğince Kürdistan’a yeşil ışık yakacaklardır.

Haberin Devamı

Öcalan neyse o da kopyası

Seyit Rıza'nın torunundan Bahçeli'ye hakaret davası

Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat, Tunceli Adliye’sinde MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye hakaret davası açtı. Bahçeli'nin Dersim olaylarında hayatını kaybeden ailelerle ilgili açıklamasına tepki gösteren Polat, “Benim halen acılarım var. Katliamda öldürülen, ateşe atılan insanlarımız var. Bir tanesi benim dedem Seyit Rıza ve oğlu Hüseyin. Halen siz bu insanlara katliam yapıyorsunuz” dedi. - CİHAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!