‘Amerika’yı Müslümanlar keşfetti’ye inanmayanlar buna da inanmıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Amerika’yı Müslümanlar keşfetti’ye inanmayanlar buna da inanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 01:06

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika’nın keşfiyle ilgili eleştiriler için, “Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç’e indirdiğine de inanmayanlardır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, MEB tarafından Ankara’da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreninde özetle şunları söyledi:

YENİ İDDİA DEĞİL

- “Bir karanlık çağı kapatıp, bir aydınlık çağı açan liderlere de inanmadılar. İşte bu, özgüven eksikliğidir. Gençler tarihinize, ecdadınıza bakacak, medeniyete, bilime, sanata ecdadınızın yaptığı katkıları bilecek, öğrenecek, özgüvenli olacaksınız. Büyük bir ülkenin, güçlü bir ülkenin evlatları olduğunuzu idrak edecek, özgüvenli olacaksınız. Latin Amerika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi’nde Amerika kıtasına Kristof Kolomb’dan önce, hatta Kolomb’dan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Bu yeni bir iddia değil, hatta şu anda Almanya’da yaşayan Prof. Fuat Sezgin’in kendi eserlerinde de bu yerini almıştır. Başka birçok ilim erbabının eserlerinde yer alır. Bana ait olan bir iddia değil. Daha önce dinlerdim ama bu defa kaynağını da öğreneyim dedim. Türkiye’de ve dünyada çok sayıda saygın ilim adamı bunu iddia ediyorlar, delillerini de ortaya koymuş durumdalar. Bu işin uzmanlarından, bu iddianın yurtdışındaki muhataplarından önce, maalesef bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan buna itiraz etmeye, istihza etmeye başladılar.

Haberin Devamı

- Sadece gençler değil, koca koca adamlar, bazı köşe yazarları, karikatüristler, onlar da itiraz etmeye başladılar. Niye? Çünkü bunlar bir Müslüman’ın bunu yapabileceğine hâlâ inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Batılı kaynaklara, haşa ayet gibi inananlar, kendi ülkesinin, kendi medeniyetinin, kendi ilim insanlarının iddialarıyla alay edenler sadece kendilerini küçültürler. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz.

SAYI 15 KAT ARTTI

- Başbakanlığımız esnasında imam hatip okullarına uygulanan bu haksızlığı, eşitsizliği, adaletsizliği hamdolsun biz ortadan kaldırdık. İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık. Bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim alıyor. Yani öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı.

Haberin Devamı

HAKKINI VERİRSİNİZ

- Vakarımızdan, sabrımızdan, sebatımızdan, kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Öyle ki içimizden gibi görünen, bizimle birlikteymiş gibi görünenler, bize ihanet ettiklerinde, başörtüsüne füruat dediklerinde, imam hatip okullarına bile gereksiz, kapatılmalı dediklerinde bile yılmadık, yıkılmadık. Bu büyük ihanete rağmen haklı davamızdan vazgeçmedik. Gelecekte birileri çıkıp da Allah göstermesin, bu okulları yine kapatmak isterse, ağabeylerinizden, ablalarınızdan, bizlerden ve nice isimsiz kahramandan aldığınız emanetin ve o mesuliyetin gereklerini hakkıyla yerine getireceğinize, milletin hayır duasının hakkını vereceğinize yürekten inanıyorum. İmam hatipliler olarak emanetin hakkını verdik.

Haberin Devamı

‘ÖCÜ’DEN CUMHURBAŞKANI

- Sonuçta ne oldu, 2002’de bir imam hatip lisesi mezunu, bu ülkenin başbakanı seçildi. Bir kısım arkadaşlar bakan, milletvekili oldu, 12 yıl boyunca bu görevimizin hakkını verdik. İşte şimdi de yine bir imam hatip lisesi mezunu Cumhurbaşkanı seçildi. O korkuların, o iftiraların, ithamların, hakaretlerin ne kadar haksız, ne kadar yersiz olduğunu tüm millete tüm dünyaya gösterdik. Öcü, gerici dedikleri, ‘Ölü yıkayıcısı mı olacaksın?’ diye tahkir ettikleri, ‘Muhtar bile olamaz’ dedikleri insanlar işte Cumhurbaşkanı oldu.”

‘Amerika’yı Müslümanlar keşfetti’ye inanmayanlar buna da inanmıyor

Dersimiz Atatürk

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, dün toplu açılış töreniyle resmi olarak hizmete giren Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti. Sınıfları gezen Erdoğan, İnkılap Tarihi dersinin işlendiği bir sınıfta öğrencilere başarının sırrını anlattı. Erdoğan, “TC İnkılap Tarihi, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı, Havza Genelgesi, Amasya Genelgesi” yazılı tahtaya “Başarının sırrı: Oku, düşün, uygula, neticelendir” notunu düştü.

Haberin Devamı

‘Amerika’yı Müslümanlar keşfetti’ye inanmayanlar buna da inanmıyor

İmam hatip hatırası

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki toplu açılış törenine katıldı. Protokole ayrılan bölümde bir bebeği kucağına alarak bir süre seven Erdoğan, başka bir kız öğrencinin kendisine hediye ettiği Kuran-ı Kerim’i de öperek alnına götürdü ve teslim aldı. Açılışın ardından eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Danışmanı Binali Yıldırım ve beraberindekilerle okulda incelemeler yapan Erdoğan, öğrencilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!