‘ÖSO komutanı Türkiye’ye kaçtı’

Güncelleme Tarihi:

‘ÖSO komutanı Türkiye’ye kaçtı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 01:24

Hürriyet Daily News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Radikal köşeyazarı Murat Yetkin dünkü yazısında Suriye’nin Halep kentindeki Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 14 bin savaşçısının şehri terk ettiğini, liderleri Cemal Maruf’un ise Türkiye’ye kaçtığını yazdı.

Haberin Devamı

Yetkin, Ankara’daki üst düzey güvenlik kaynaklarının milislerin kenti terk ettiğini doğruladığını belirtirken, bir kaynağın, “Doğrudur, Maruf halen Türk devletinin misafiri” sözlerine yer verdi. 14 bin ÖSO milisinin Türkiye’ye geçip geçmediği, geçtiyse ne kadarının geçtiği konusunda ise soruların cevapsız kaldığını ifade eden Yetkin, Halep ile Türk sınırı arasında kalan alanda kurulu ÖSO kamplarının da dağıtılmış olduğu bilgisini alabildiklerini belirtti.

SİLAHLAR KAİDE’DE Mi

Yetkin, “Halep’in kuzey kesimi kısmen Beşar Esad’a bağlı güçler tarafından, kısmen de Ahrar uş-Şam ve daha küçük Selefi/Cihadi gruplar tarafından dolduruldu” ifadelerine yer verdi. Ankara’nın bir süredir Batı tarafından ÖSO’ya aktarılan silah ve malzemenin bir kısmının Ahrar dahil, El Kaide’nin Suriye kolu El-Nusra dahil radikal güçlerin eline geçmiş olabileceği ihtimalini kabul ettiğini de ifade etti.

Haberin Devamı

Halep kritik safhada

Suriye’de muhaliflerle ordu arasındaki çatışmalarda en kritik cephe olarak görülen Halep’te Suriye Devlet Başkanı Esad’a bağlı güçler, şehir merkezinin kuzeyindeki Handarat’ı alarak, doğusundaki silahlı grupları kuşatmak üzere. Muhalif gruplar için Handarat’ın kaybedilmesi, Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Bab es-Selam’dan başlayan ikmal hattının kesilmesi anlamına geliyor. BBC’yse kentin düşmek üzere olduğunu iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!