Tuğce'nin sağlık durumunu ciddiyetini koruyor

Güncelleme Tarihi:

Tuğcenin sağlık durumunu ciddiyetini koruyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 09:17

Almanya'da Sırp gençlerinin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren Tuğçe Albayrak'ın (22) sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Offenbach'taki bir hazır yemek restoranında tacize uğrayan 2 Alman kıza yardım etmek isterken tacizci Sırp gençlerin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın tedavisine Offenbach Hastanesi'nde devam ediliyor. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Albayrak'ın sağlık durumunun kötüye gittiği öğrenildi.

Genç kızın babası Ali Albayrak, yaptığı açıklamada doktorların kızının hayatına ilişkin umut vermediğini belirterek, "Çocuğum yaşadığı sürece, 10 sene de olsa bekleyeceğim. Kızımdan bir tepki gelene kadar bekleyeceğiz. Allah'tan ümit kesilmez, biz ümitliyiz" dedi.

Kızı Tuğçe'nin tedavisine aynı hastanede devam edeceklerini ifade eden baba Albayrak, "Doktorlar elinden gelen bütün imkanları seferber ettiler. Bir beyin ameliyatı geçirdi. Kafatasının 2 yerinde kırık olduğunu ve beyninin çok hasar gördüğünü söylediler" şeklinde konuştu.

Amca Yasin Albayrak ise, yeğenine saldıran kişinin 18 yaşında Sırp asıllı olduğunu ve bu kişinin yakalandığını söyledi.

Olayda 6-7 kişilik bir grubun da saldırgana destek verdiğini aktaran amca Albayrak, yeğeninin sağlık durumunda herhangi olumlu bir gelişme olmadığını ve aile olarak hastanede beklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Genç kızın kuzeni Alev Albayrak ise, ailecek doktorlardan gelecek iyi bir haberi beklediklerini ifade ederek, "Tuğçe, çok pozitif, deli dolu bir kız. Sözlenecekti, ayrıca öğretmen olmayı planlıyordu. Herşey çok güzel gidiyordu. Doğum günü var haftaya cuma günü. Mutlu bir kızın hayatını ne duruma getirdiler" dedi.

"Güvenlik olaya müdahale etmedi"

Olayın görgü tanıklarından Hüseyin Aksu isimli genç ise, olayın yaşandığı gece söz konusu restoranda arkadaşlarıyla yemek yediklerini ve tacizci Sırp gençlerin sarhoş vaziyette diğer masalara da sataştıklarını ifade etti.

Sataşmalara ve diğer insanları taciz etmelerine rağmen restoranın güvenlik görevlisinin hiç bir müdahalede bulunmadığını aktaran Aksu, "Olaya kimse müdahale etmedi. Aslında orada güvenlik vardı, müdahale etmesi gerekiyordu ancak bir şey yapmadı. Çünkü onlar öncesinde de yaklaşık 1-2 saat problem çıkardılar, gelen giden müşteriye sataştılar. Dışarıda da polis yoktu, kimse çağırmadı. Olay bittikten sonra polis geldi" diye konuştu.

Edinilen bilgilere göre, öğretmenlik okuyan üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak, arkadaşlarıyla katıldığı doğum günü kutlamasının ardından bir hazır yemek restoranına gitti. Burada tuvaletten kadın çığlıkları duyan Albayrak, yanındaki kız arkadaşlarıyla tuvaletin olduğu kata indi. Tuvaletin önünde 3 Sırp gencin 2 Alman kıza taciz ettiğini gören Albayrak, olaya müdahale etti.

Ardından, restorandaki diğer kişilerin de yardımıyla saldırganlar dışarı atıldı. Yemeklerini bitirip dışarı çıkan Tuğçe ve arkadaşlarına, aynı gençler tekrar saldırdı. Gençlerden biri önce Tuğçe'nin arkadaşına tokat attı, daha sonra Tuğçe'ye vurdu. Aldığı darbenin etkisiyle yere düşen Tuğçe bayıldı. Ağır yaralı genç sağlık ekiplerini ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, olayın gördü tanıkları gazetecilere yaptıkları açıklamada, söz konusu restoran yetkililerinin polise olayı farketmedikleri şeklinde ifade verdiklerini ve polisin olay yerinden ayrılmasının ardından suyla kan izlerini temizlediklerini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!