Irak ile yeni dönem başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Irak ile yeni dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 20:04

Irak yönetimi ile buzlar eriyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu 20-21 Kasım tarihlerinde Bağdat ve Erbil’e ziyarette bulunacak. Maliki hükümeti ile sorun yaşayan Türkiye yeni Başbakan Abadi ile ilişkileri yeniden canlandırmak istiyor.

Haberin Devamı

ABADİ DAVET ETTİ

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, ani gerçekleşen Irak daveti şöyle oldu. Irak Başbakanı Haydar El Abadi’nin göreve başlamasının hemen ardından Davutoğlu tebrik için Irak Başbakanını aradı. Bu telefon sırasında Abadi Davutoğlu’nu Bağdat’a davet etti. İlişkilere yeni bir ivme kazandırılması için daveti önemli bir fırsat olarak gören Davutoğlu da daveti seve seve kabul etti.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Edinilen bilgiye göre, bu ziyarete büyük önem veren Davutoğlu, önce Bağdat’a giderek Irak merkezi yönetimi ile görüşecek. Geceyi Bağdat’da geçirecek olan Davutoğlu, ertesi gün Kuzey Irak Kürt yönetimi ile görüşmek için Erbil’e geçecek. Davutoğlu, Irak yönetimine verdiği önemi göstermek için bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve gazetecilerden oluşan kalabalık bir heyet ile Irak’a gidecek. Ziyarette ele alınacak konuların başında enerji ve aktarım güvenliği yer alıyor. IŞİD başta olmak üzere uluslararası terörle mücadele konusu da yine önemli bir başlık olacak. Türkiye özellikle enerji konusunda merkezi yönetim ile Kürt yönetimi arasında varılan mutabakattan büyük memnuniyet duyuduğunu daha önce de açıklamıştı.

Haberin Devamı

Başbakan düzeyinde son ziyaret Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 28-29 Mart 2011 tarihlerinde Bağdat, Necef ve Erbil’e yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!