Obama Kudüs'teki saldırıyı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Obama Kudüsteki saldırıyı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 19:55

ABD Başkanı Barack Obama, Kudüs'te dört Yahudinin hayatını kaybettiği sinagog saldırısını kınadı.

Haberin Devamı

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, "Kudüs'te bugün bir sinagogda, ABD vatandaşları Aryeh Kupinsky, Cary William Levine ve Mosheh Twerksy'nin arasında bulunduğu dört masum insanın ölümü ve bazılarının yaralanmasına neden olan ibadet edenlere yönelik terörist saldırıyı şiddetle şekilde kınıyorum" ifadesini kullandı.

Masum sivillere yönelik bu tür saldırıların hiçbir haklılığının olmadığını ve olamayacağını belirten Obama, Amerikan halkının dualarının, bugünkü ve son dönemdeki saldırılarda hayatını kaybeden kurbanlar ve onların aileleriyle olduğunu kaydetti.

Obama, açıklamasında "Kudüs'te bu hassas dönemde, İsrailli ve Filistinli liderlerle sıradan vatandaşların tansiyonu düşürmek, şiddeti reddetmek ve barışa yönelik bir yol bulmak için işbirliği içinde çalışmaları her şeyden daha önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray'da Ebola konusunda bir araya gelen Obama, kameralar önünde de saldırıyı kınadı. Saldırının hem İsrail hem de ABD halkı için trajedi olduğunu vurgulayan Obama, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, saldırının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da eylemi kınadığını hatırlatan Obama, Filistinlilerin ve İsraillilerin büyük çoğunluğunun barış istediğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!