Selanik'te taşlar yerine oturdu

Güncelleme Tarihi:

Selanikte taşlar yerine oturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

Kızılay’ın göbeğinde aylardır asfalt ve kaldırım çalışması bekleyen Selanik 1 Caddesi’nde dün itibarıyla taşlar döşenmeye başlandı. Çalışmanın 3 günde bitirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin, “Yetki bizde” diyerek Çankaya Belediyesi’nin çalışmasını durdurduğu, bir ara esnafın kaldırım taşını kendi döşediği Selanik 1 Caddesi’nde beklenen çalışma, dün başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Kıştan önce bitmiş olacak” sözlerinin ardından alt yapı kazılarının başladığı Selanik 1 Caddesi’nin ilk kaldırım taşları döşendi. Uzun süredir toz, toprak ve yağışlı havaların ardından çamur içinde kalan caddedeki çalışmanın yarısı tamamlandı.
Aylarca bekledikten sonra, “Çözüm için umudumuzu kaybetmiştik” diyen esnaf, “Yağmursuz havalarda tozla, yağmur yağdığında ise çamurla baş etmeye çalıştık. Neyse ki çözüm ağır kış aylarından önce geldi” dedi.

ÇİLE BİTİYOR

Şehrin en kalabalık noktası olan Selanik 1 Caddesi’nde aylar süren çilenin sonuna gelindiğini söyleyen esnaf Hüseyin Karlı, şu ifadeleri kullandı:
“Önce Çankaya çalışma yapmak istedi, Büyükşehir durdurdu. Alt yapı çalışması sırasında taşeron firma ortadan kayboldu. Neyse ki ekipler geldi ve taşların dizildiğini gördük. Bu bizi ve müşterilerimizi memnun etti. Çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştık.”

Haberin Devamı

GECE ÇALIŞIYORUZ

Alt yapı işlerinin bitmesinin ardından hızla çalışmalara başladıklarını belirten taşeron firma yetkilileri de, “Gündüz çok kalabalık olduğu için çalışmıyoruz. Gece saatlerinden günün erken saatlerine kadar çalışıyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyecek ve 3 gün içinde bitireceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!