Passolig’de de top Anayasa Mahkemesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Passolig’de de top Anayasa Mahkemesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 17:54

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği’nin Passolig’in iptali için açtığı davada mahkeme, uygulamayı Anayasaya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne aykırı bularak, Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.

Haberin Devamı

Ankara Adliyesi 16. Tüketici Mahkemesi'nde görülen duruşmada Passolig firması, taraftar derneğinin dava açma hakkı olmadığını savunarak davanın düşürülmesini istedi. Ancak bu talep reddedildi. Aynı şekilde derneğin Passolig için ihtiyadi tedbir kararı verilmesi talebi de kabul görmedi. Ancak mahkeme önemli bir karara imza attı. Mahkeme, 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası’nda elektronik bilet hariç elektronik kart uygulamasını içeren maddenin

Anayasaya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne aykırı bularak konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı ve mahkemeyi de 30 Haziran 2014’e erteledi.

Anyasa Mahkemesi, tüketici mahkemesinin talebine uyarsa elektronik kart yani Passolig iptal edilecek. 16. Tüketici Mahkemesi, duruşma tarihine kadar bir görüş gelmezse o zaman mevcut yasalara göre karar oluşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!